Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 березня 2011, 15:28 Службові злочини
У Луцьку затримали чоловіка, який вів мікроавтобус на "автопілоті"
У Луцьку затримали чоловіка, який вів мікроавтобус на "автопілоті"

Кермування на автопілоті. Думаєте, таке можливо лише в повітрі? Помиляєтеся - доводить луцький водій мікроавтобуса. Чоловік був такий п'яний, що й ходити ледве міг. Але виїхав на трасу і навіть встиг подолати кілька кілометрів.

Ось цього мікроавтобуса наряд ДПС примітив ще за 300 метрів. Їдучи в бік інспекторів, машина тричі створила аварійну ситуацію, а на додачу ще й порушила вимогу дорожнього знаку. Спершу міліціянти подумали: водієві зле, однак, коли зупинили "Фольксвагена" - з'ясували, що кермувальникові навпаки "добре".

Інспектор ДАІ з водієм-порушником:

- Пред'явіть, будь-ласка, техпаспорт. Хто забрав? Ви ще його не давали. Шукайте. На даний техзасіб той, який у вас є.

- Во.

- Це "Фіат", не цей техпаспорт. Давайте на "ЛТ".

- В мене його забрали.

- Що ж ви їдете в такому вигляді за рулем?

- Нормальний вигляд.

- Який же нормальний?..

Доводити своє горе-автомобіліст не став. Витяг мобільного та почав телефонувати впливовим знайомим. Однак через перебір оковитої, зв'язано побудувати бодай речення не міг.

Водій-порушник (розмовляє телефоном):

- Я в УВД. Сиджу. Тарас, нічого не сталося. В УВД міліція стоїть. Нє. Нікуди не попав, в аварію. Просто вони думають, що все погано.

Тим часом інспектори з'ясували особу затриманого. Виявилося, він працює шофером в одному з ресторанів Волині. Водійського стажу має 30 років і те, що сів за кермо напідпитку - визнає. Щоправда, підписав документи лише з другої спроби.

Інспектор ДАІ (дає документи для підпису):

- Автограф ваш. Беремо ручку акуратно. Оп - не тією стороною. Тут.

Олександр Паламарчук, інспектор УДАІ у Волинській області:

- Дуже великий вміст алкоголю в нього був. При перевірці даного водія приладом "Алкотестер", на скільки в нього проміле алкоголю в крові, було встановлено, що 2 проміле. Це дуже велика доза. Допустима норма - 00,2. Транспортний засіб затримано на арешт-майданчик. На водія складено адмінпротокол. Вилучено посвідчення водія.

Від початку року, кажуть інспектори, з вини таких, як цей горе-кермувальник на Волині сталося дві дорожньо-транспортні пригоди. Одна людина загинула, ще троє скалічилися. Тому місцева Феміда суворо підійде до покарання порушника.