Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 березня 2011, 15:26 Службові злочини
Інспектори ДАІ шукали порушників серед маршрутних перевізників
Інспектори ДАІ шукали порушників серед маршрутних перевізників

Їздити українськими маршрутками небезпечно для життя. Так заявляють даївці: що п'ятий мікроавтобус не відповідає технічним нормам.

У цього авта зношені колеса.

Інспектор ДАІ:

- Залишкова висота малюнку протектор шин менше 2 мм.

Даївці виписують штраф і з'ясовують - це вже не перше таке порушення за рік. А тому у водія вилучають права.

Інспектор ДАІ:

- Далі суд повинен вирішувати: позбавлювати прав, чи якісь інші рішення.

Коли даївці папірці виписують, кермувальник обурюється: "За що?"

Інспектор ДАІ:

- А чому резина лиса?

- А чому люди лисі? Ви ж не лисі, а я лисий.

- Ну, резину ж можна поміняти?

- Мені тоже можна насадити волоски.

А потім розізлився на запитання журналістів і починає читати вірша. Як стосується поезія лисої гуми - не пояснює.

Водій-порушник:

- Молімося усі щиро, щоб вся Україна збагатіла, зміцніла, щастям налилась, щоб всі жили на Україні як в раю у Бога, і ніхто щоб не переступав рідного порога. Не плюйте одне одному у вічі!

Коли водій поетизує, даївці знаходять у його маршрутці... локшину.

Інспектор ДАІ:

- Це відношення водія до пасажирів.

Заспокоївшись, кермувальник пояснює: гума лиса, бо вчора пробив колесо. А доки воно в ремонті, поставив старе. На локшину просить даївців не злитися. Лежить вона там недовго, то був його сніданок.

Водій-порушник:

- Представник ГАІ прийшов, я настрашився, руки… Я думав, що москалі нападають, то воно зразу випало всьо, затрусилися. Воно перекинулося верх ногами. Він ще по-руски почав щось говорити…

Зрештою водія відпускають, і радять свої права шукати в районному суді - в себе, на Львівщині. А цього кермувальника затримали, бо він тут не повинен бути. У його путівці вказаний інший маршрут. Щойно почали перевіряти машину - виявили ще одне порушення

Інспектор ДАІ:

- Заблокований аварійний вихід - бачите - якщо щось трапиться в дорозі, люди повинні терміново вийти з даного мікроавтобусу. Але вийти неможливо.

Водій погоджується. Тепер рахує в гаманці гроші для сплати штрафу і шкодує, що послухався пасажирів.

Водій-порушник:

- Да там минута взагалі: зняв - та й усе. Це так просто. Мене попросили, що спішить людина. В мене не було місця, в мене місця немає. Він попросив: "Візьми стоя". Я кажу: "Не можу". Ну, і посадив його на місце. Воно отак о ставиться бистро.

У столичній ДАЇ констатують: із чотирьох тисяч перевірених маршруток більше семисот - узагалі не придатні для перевезень. Більшість порушників - приїжджі. Часто кермують не лише п'яні, а й під кайфом

Анатолій Курінний, керівник УДАІ м. Києва:

- Вот последний случай на Крещатике когда человек в пояснении пишет: "Употреблял марихуану, кокаин и сел за руль. Наши сотрудники блокировали машину, а когда приехала "скорая" он уже был не в меняемом состоянии".

Даївці попереджають: до порушників милостивими не будуть. Нині в дев'ятьох перевізників відібрали ліцензії на перевезення. І це лише в Києві.