Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 березня 2011, 11:19 Службові злочини
У Львові двоє затриманих звинуватили міліціонерів у тортурах
У Львові двоє затриманих звинуватили міліціонерів у тортурах

У Львові двоє молодиків звинуватити міліціянтів у катуванні. Правоохоронці ж стверджують: п'яні бешкетники чіплялися до перехожих і чинили опір, коли їх затримували. Тому й довелося порушників скрутити.

Ось ці двоє хлопців звинувачують львівських міліціянтів у побитті. Кажуть, катували у відділку.

Андрій Вислоцький, постраждалий:

- Руками по голові і палкою по туловищу, від цього і зламані ребра.

Михайло Іваникин, постраждалий:

- Почув, що зайшов хтось. Я тільки хотів підняти голову - я не встиг підняти вверх голову, як отримав сильний удар в ніс. На мої слова, що я казав, що я нікого не бив, я получав. Звісно, били, і заставляли підписувати те, що потрібно їм.

У Андрія зламані два ребра, в Михайла - ніс. У міліції не заперечують, кажуть: хлопці могли дістати травми від рук правоохоронців. Утім, не у відділку, а під час затримання.

Денис Харчук, керівник відділу ГУ МВС у Львівській області:

- Під час затримання. Ну, це далі буде з'ясовувати прокуратура, але, за попередніми даними, вони чинили опір.

Володимир, каже, все бачив, мало того - ледь сам не став жертвою бешкетників. Хлопці напідпитку почали до нього чіплятися. Повз проходив міліцянт, зробив їм зауваження.

Володимир, свідок:

- Було видно просто неозброєним оком, що люди не те, що не тверезі, а дуже п'яні. Після чого вони вже від мене відійшли і почали з ним шарпатися. і один з них той здоровіший наніс йому удар в обличчя, і працівник міліції втратив трохи координацію, свідомість і впав на землю.

Коли правоохоронець отямився, викликав підмогу. Свідок розповідає: як приїхали міліціянти, хлопці й далі поводилися агресивно.

Денис Харчук, керівник відділу ГУ МВС України у Львівській області:

- Працівники міліції мають право застосовувати засоби фізичного впливу, спецзасоби, вогнепальну зброю, коли життю або здоров'ю працівника міліції або іншим громадянам загрожує небезпека.

Такої загрози Андрій і Михайло для навколишніх не становили, переконаний їхній адвокат. Каже, силу міліціянти застосували не правочинно.

Сергій Казимир, адвокат:

- Людей доставили в міліцію, незаконно тримали дві доби, і робили з ними те, що по всіх міжнародних законах називається катуванням.

Денис Харчук, керівник відділу ГУ МВС України у Львівській області:

- Внутрішньою безпекою було проведено по даному факту перевірку. Перевищення влади, або якихось інших питань з боку працівників міліції на даний час не виявлено.

Тож останнє слово за прокуратурою - там перевіряють і дії міліціянтів, і поведінку хлопців.