Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 березня 2011, 14:36 Службові злочини
Знайдені свідки інциденту за участю інспектора ДАІ і нардепа Ландика
Знайдені свідки інциденту за участю інспектора ДАІ і нардепа Ландика

Триває історія між луганським інспектором ДАЇ та народним депутатом Володимиром Ландиком. Правоохоронці знайшли свідків інциденту. Нагадаємо, сержант через перевищення швидкості зупинив автівку парламентаря. Суперечка на місці завершилися ушпиталенням міліціянта зі струсом мозку. Нардеп твердить: ніхто нікого не бив.

Після спілкування з депутатом і його охороною, сержант опинився в лікарні. Правоохоронці знайшли свідків конфлікту, вони вже дали свідчення й готові підтвердити їх у суді.

Тетяна Погукай, керівник відділу УМВС України в Луганській області:

- Владимир Иванович дал команду своему охраннику пойти и разобраться с сотрудником ГАИ, что и было сделано. Т.е., он его благословил на правонарушение.

Хоча депутат запевняє: ні охоронець, ні його водій правоохоронця не чіпали.

Володимир Ландик, народний депутат України:

- Он говорит: "Вы никуда не поедете". Я ему опять объясняю: "Я - народный депутат Украины". Он: "Ну и что, я вам не подчиняюсь". Я и голос начинаю повышать: "Отойди от машины". А он - за кобуру. Тогда вышел водитель и помощник… Пальцем к нему не прикасался никто!

Карати інспектора в міліції наміру не мають. Кажуть, він діяв адекватно ситуації. І, попри загрозу власному здоров'ю, не застосував зброї, хоча мав усі підстави для цього. Правозахисники зазначають, що ситуація розвиватиметься залежно від того, що виявить прокуратура.

Ігор Чудовський, юрист:

- Если действия сотрудников ГАИ анализировать с точки зрения заявителя - превышение должностных полномочий, в действиях есть нарушения, предусмотренные разделом о должностных преступлениях. Если взять за основу позицию ГАИ, то лицо, которое наносило телесные повреждения, будет отвечать за нанесение повреждений работнику правоохранительного органа.

Утім, саме ту людину з оточення нардепа, на яку вказали свідки й яка, начебто, била інспектора, міліціянти допитати не можуть. За місцем прописки чоловік не з'являється, тож і слідчі дії поки що проводять без його участі.