Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 березня 2011, 13:57 Службові злочини
На Харківщині через нетверезого лікаря загинув важко поранений чоловік
На Харківщині через нетверезого лікаря загинув важко поранений чоловік

Медичний скандал на Харківщині. Пацієнт загинув через п'яного лікаря. Саме до такої версії схиляються правоохоронці. В одному з місцевих сіл медики не врятували чоловіка з ножовими пораненнями. Рідні стверджують: черговий реаніматолог був нетверезим.

Поранений у бійці ножем у горло Сергій прибіг до сусідки, бо то було найближче подвір'я.

Галина Токаренко, свідок:

- Як загепа сюди в вікно! Я тоді сюди: "Хто такий?" - "Це я, Серьога! Бєгом визивайте швидку, бєгом! Мене вбили!" Не казав, що зарізали - вбили!

Чоловіка доправили до лікарні в райцентр. Про злочин уже знали й у міліції. Оперативники прибули до шпиталю - з'ясовувати обставини різанини.

Роман Борисюк, керівник відділу Золочівського РВ міліції:

- Когда работники Золочевского РВ выехали в Золочевскую больницу, то обнаружили, что дежурным врачом не оказывалась медицинская помощь в надлежащем объеме по причине того, что сам врач находился в состоянии алкогольного опьянения. На данное время больной скончался.

Лікар усе заперечує, каже, пив - але вже після чергування. Реаніматолог твердить: врятувати пораненого все одно не зміг би - йому треба було робити складну операцію. Для цього викликали фахівців із Харкова. Та вони не встигли доїхати - пацієнт помер.

Роман Борисюк, керівник відділу Золочівського РВ міліції:

- Он отказался дать какие-либо анализы, но пояснил, что, "да, я действительно был в состоянии алкогольного опьянения, но выпил я после того, как сдал дежурство, после". Хотя по каким причинам он это говорит - мне неясно, потому что наши работники видели его еще во время дежурства пьяным.

Людмила Кротченко, родичка померлого:

- Если бы ему вовремя оказали врачи помощь, він би живий остався. Так невовремя оказали врачи помощь.

У шпиталі запевняють: у Сергія була дуже складна травма. Кров із рани не витікала назовні, а потрапляла всередину. Кваліфікації місцевих медиків не вистачало. Утім, усю можливу в цій ситуації допомогу пацієнтові надали. Тож чи винен черговий лікар - ще з'ясовують.