Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 лютого 2011, 17:00 Службові злочини
На Херсонщині розгорнулася війна між підприємцями та банкірами
На Херсонщині розгорнулася війна між підприємцями та банкірами

Війна між підприємцями й банкірами. Люди мітингують проти сваволі однієї з фінустанов. Кажуть: виплатили багатомільйонний кредит, а банк коштів не зараховує. Зрештою, підприємці залишаються боржниками, а їхнє майно заарештували.

Підприємство не працює вже два місяці. Його активи консервують. Людей на територію не пускають, а відтак вони сидять без роботи і грошей.

Олександр Прусь, працівник "Каховкапромагро":

- Від завода ми залежим напряму, і зупинка його - це для нас втрата роботи. Ну, я не знаю, як тепер виживать будемо. Майже всі області залежали від нас. Люди дзвонять, та й питають, чим же годувати птахів, свиней. Люди дзвонять, та й біжать до інших.

Така ситуація на підприємстві з переробки сої - "Каховкапромагро" - склалася після того, як у грудні було сплачено кредит у сумі 258 мільйонів гривень. Та виконавча служба перерахувала їх на рахунок, який тепер заблоковано. "Каховкапромагро" доступу до них не має, але й фінустанова також їх не списує. Гроші у підвішеному стані, а майно підприємства під арештом.

Ігор Линник, адвокат "Каховкапромагро":

- Ми звертаємося до представників банку: будь ласка, зарахуйте ці кошти, спишіть, в ваших можливостях здійснити зазначені розрахунки. Тобто, всередині банку знаходяться наші кошти.

Не закриває провадження і виконавча служба. Юристи скаржаться: їх загалом туди не впускають. В останнє ознайомитися з матеріалами, все ж, вдалося. Втім, серед них немає кількох важливих заяв - про відкликання держвиконавця та про зупинку виконавчого провадження. Хоча на всіх документах - вхідна відмітка канцелярії.

Микола Струць, юрист:

- Нами неодноразово були подані документи, які свідчать, що ми намагалися сплатити і виконати свою заборгованість перед банком. Нами також неодноразово були подані клопотання і заяви, які на сьогоднішній день є підставами для зупинки зазначеного виконавчого провадження, але жоден з цих документів на сьогоднішній день не розглядався.

Ні представники банку, ні виконавчої служби з мітингувальниками сьогодні не спілкувалися. Можливо, оприлюднять свою позицію пізніше. Тим часом, справу вже розслідує служба безпеки. Працівники сподіваються на об'єктивність правоохоронців.