Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 лютого 2011, 13:00 Службові злочини
У Запоріжжі п'яні батьки не пустили своїх дітей додому
У Запоріжжі п'яні батьки не пустили своїх дітей додому

На ночівлю - до міліції. У Хортицькому районі Запоріжжя двоє школярок були змушені спати в райвідділку, бо вдома - п'яні батьки. Дівчата просто не змогли ввечері потрапити до помешкань.

10-річна Ліза в міліції вперше. Каже, напередодні близько шостої вечора намагалася потрапити до себе додому. Та мати дверей не відчинила - щось святкувала разом із вітчимом.

Ліза, школярка:

- Я звонила, стучала, потому что в алкогольном состоянии были и не слышали.

Дівчинці довелося за двадцятиградусного морозу до двох годин ночі гуляти вулицею. Товариство їй склала подруга в нещасті Віка. Вона також із проблемної сім'ї, й того вечора не схотіла повертатися додому, бо там на неї не чекали. У квартирі щодня одна й та сама картина - розкидані пляшки і п'яні батьки. Перехожі, що помітили вночі двох дівчат, викликали міліцію. Наряд забрав школярок до райвідділку. Там їх напоїли чаєм і поклали спати.

Ліза, школярка:

- И вот мы здесь ночевали, в коридоре, возле батареи спали, и сегодня вот это все.

Те, що діти не ночували вдома, батьки й не помітили. Тож правоохоронці самі поїхали за адресами, що їх вказали дівчата.

Дмитро Щетинін, оперуповноважений відділу Хортицького РВ міліції м. Запоріжжя:

- Утром уже мы пошли на адреса, привели сюда родителей, потому что они даже в 11 часов дня не беспокоились о том, где находятся их дети.

Сусіди Лізи розповіли: сім'я сварлива, постійно чути крики, лайку. Жодного дня без п'яної гулянки.

Сусідка:

- Слышно - шум, естественно, маты. Просто иногда муж говорит: "Как можно ребенку жить в такой семье? Ни одного нормального слова - одни только маты"

У міліції кажуть: поки склали адмінпротокол. Та якщо батьки Лізи й Віки систематично не виконуватимуть своїх обов'язків, їм може загрожувати карна відповідальність, а дітей відберуть.