Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 лютого 2011, 13:35 Службові злочини
Харківські чиновники будуть працювати під пильним наглядом відеокамер
Харківські чиновники будуть працювати під пильним наглядом відеокамер

Під пильним наглядом відеокамер працюватимуть харківські чиновники. Першими відчують на собі тотальний контроль у відділі роботи зі зверненнями громадян обласної адміністрації. Таку новацію вигадали після того, як один із працівників нецензурно облаяв ветеранів.

Василь Хома, керівник апарату Харківської облдержадміністрації:

- Интересно, как работают сотрудники. Чем они занимаются.

Звук і зображення з камер відеоспостреження у громадській приймальні транслюються на комп'ютер віце-губернатора, керівника апарату обласної адміністрації.

Василь Хома, керівник апарату Харківської облдержадміністрації:

- Это - одна камера. Вот это - вторая камера.

Така камеризація неспроста. Нещодавно до громадської приймальні з далекого району області приїхали ветерани. Хотіли побачити губернатора, а натрапили на хамуватого чиновника.

Ніна Антунович, ветеран:

- Мы вже приезжаем 17 раз! Но нас никто не принимает! И только матом нас сегодня. Говорит: "Чтоб вы, дети войны, подохли!" Вот.

Василь Хома, керівник апарату Харківської облдержадміністрації:

- Как объективно оценить - что произошло? Бывают же различные ситуации. Для того, чтобы мы могли объективно разбираться во всех ситуациях, максимально объективно, необходимо, чтобы в том числе была видеозапись и подтверждение.

Нечему звільнили, перед ветеранами вибачились, а тепер ще й профілактичних заходів вживають. Встановили відеокамери, які фіксуватимуть усе, що відбувається.

Василь Хома, керівник апарату Харківської облдержадміністрації:

- У нас этот доступ есть у меня, есть у моих заместителей. Эта информация, которая записывается, она хранится на сервере. И в любой момент можно посмотреть тот или иной день - как развивались события в приемной.

Співробітники новації навіть зраділи. Кажуть, це спочатку ніяковіли, потім звикли, тепер і уваги не звертають. Зате камери справляють враження на відвідувачів. Серед них нерідко трапляються скандалісти, скаржаться чиновники. А попередження про відеознімання має "заспокійливий" ефект.

Вікторія Антоненко, головний спеціаліст відділу Харківської облдержадміністрації:

- Камеры больше дисциплинируют посетителей. У нас меньше шума становится. То есть, сегодня, когда они уже заходят и видят, что у нас работают камеры, все-таки, дисциплина... Сегодня милиционер уже не нужен. Все-таки, они сами себя ведут более спокойно.

Ці відеокамери - тільки початок. "Око керівництва" також наглядатиме за холом обласної адміністрації. Крім того, далекоглядний віце-губернатор стежитиме за чиновниками в районах - там теж візмуть на озброєння новітні технології.