Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 лютого 2011, 14:38 Службові злочини
На Прикарпатті стрибок напруги спалив електроприлади жителів 9-поверхівки
На Прикарпатті стрибок напруги спалив електроприлади жителів 9-поверхівки

Електрична буря на Прикарпатті. Мешканці кількох десятків квартир однієї миті втратили всі електроприлади, що були увімкнені в розетку. Постраждалі звинувачують у пригоді стрибок напруги. А коли все сталося, люди бачили двох електриків, що після події швидко зникли.

Неприємний інцидент у дев’ятиповерхівці стався, коли майже всі мешканці були на роботі.

Роман Яворський, постраждалий:

- Я був дома. Тут в телевізорі щось стрілило - телевізор був у режимі "стенд-бай" - і пішов дим. Мікрохвильовка згоріла, пралка. Хоч вони не працювали, а були тільки включені в розетку. Я вискочив з квартири, а електрики вже на першому поверсі. Вони на п'ятому щось робили, видно, замкнули. Фаза, нуль, пішов скачок 380, і всьо...

Постраждалі одразу повідомили аварійну службу та ЖЕК. Всі звинувачення люди висувають саме комунальникам. Мешканці кажуть, це вже не перший випадок, коли в будинку скаче напруга.

Андрій Королець, постраждалий:

- Якщо подивитися у щитку, там таке твориться з дротами. І постійно іскрить. Я особисто два рази аварійну викликав.

Телевізори, котли, а вони тут у кожній квартирі. Морозильники та мікрохвильові. Усе тепер можна викинути на смітник. Люди підраховують збитки, та от лише до кого звертатися по компенсацію, не знають. Комунальники ж своєю чергою звинувачують самих мешканців.

Володимир Вершинін, головний енергетик ЖЕО м. Коломиї:

- Люди купили багато електроприладів, і мережі не витримують напруги, і тому дроти на стиках горять дуже часто. Це і було причиною того, що сталося.

Наразі мешканці будинку подали колективну заяву до комунального підприємства з експлуатації житла. Далі працівники служби мали б розглядати скаргу по кожній квартирі і робити висновки.

Роман Томенко, заступник керівника ЖЕО м. Коломиї:

- Прилади мають бути сертифіковані. Може, люди вказали прилади, які давно згоріли, ми будемо звертатися в майстерні, будемо по кожній скарзі окремо розглядати. Якщо по нашій вині, будемо повертати.

Та мешканці не впевнені, що розгляд скарг буде об'єктивним. Адже винуватцеві доведеться компенсувати не одну тисячу гривень.

Володимир Зелінський, постраждалий:

- Був головний енергетик, він навіть не представився. Сказав, що таке прізвище у нього, що навіть не має права його називати. Він сказав, що наші електроприлади вичерпали свій ресурс, і того погоріли. Ну як таке можна казати?