Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 лютого 2011, 11:46 Службові злочини
Міністр внутрішніх справ пояснив даішникам, як треба поводитися з людьми
Міністр внутрішніх справ пояснив даішникам, як треба поводитися з людьми

Інспектори ДАІ "дістали на горіхи". Міністр внутрішніх справ провів нараду, на якій пояснював підлеглим, як треба розмовляти з людьми. Тих, хто не навчиться толерантності, нещадно звільнятимуть.

Носиш погони - май честь. Та інколи діють інспектори не те, що згідно з кодексом честі, а й поза межами цивілізованого спілкування. Крутять дулі, лаються матом і б’ються. За таку поведінку зухвальцям перепадає на горіхи. Непристойний жест, який вінницький даївець показав водієві, коштував патрульному робочого місця й яскравого прізвиська - "Дулін".

Донецькі інспектори вирішили обійтися без зайвих жестів і на словах пояснили молодому кермувальникові, в чому той завинив. Матюкливого інспектора з Горлівки після цього відеоролика звільнили, а його колега дістав сувору догану.

Не стали церемонитися з водієм і столичні інспектори. Ті під перчені слова просто витягли кермувальника з машини без жодних причин.

А от Одеському даївцеві не сподобалося, якою мовою з ним спілкується водій. Кермувальник зафіксував на камеру розмову з інспектором, під час якої той назвав українську мову телячою.

За таку неповагу до рідної мови правоохоронця звільнили з роботи, а в народі він отримав прізвисько - "Телятина". Відео, де працівники ДАЇ так ганьбляться, надзвичайно популярне в Інтернеті. Дійшло воно і до міліційної верхівки. Урвався терпець навіть Міністрові внутрішніх справ Анатолієві Могильову. Тож нині той заявив: або інспектори навчаться розмовляти, або нехай шукають роботу, не пов'язану зі спілкуванням.

Анатолій Могильов, міністр внутрішніх справ України:

- Сегодня я объяснял всем руководителям ГАИ алгоритм поведения с участниками дорожного движения. Если человек в форме и находится на службе, он обязан соблюдать такт, он не может позволить себе того, чтобы его вывели из себя. Он не может позволить себе, чтобы он расстроился, и начинает говорить не совсем понятные обществу вещи - это недопустимо. Если он не может себя сдерживать и попадается на всяческие уловки, значит, нужно решать вопрос о той должности, и соответствует ли он. У нас есть в милиции должности, которые не требуют особого общения с населением.

Та полетіли голови не тільки рядових даївців. За дії своїх підлеглих відповіли і їхні керівники. Міністр звільнив з посад сімох очільників ДАІ різних рівнів.