Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 січня 2011, 10:06 Службові злочини
Держрибохорона за допомогою нової техніки рятує водойми від браконьєрів
Держрибохорона за допомогою нової техніки рятує водойми від браконьєрів

Злочин проти природи. І взимку браконьєри ловлять рибу. Ба більше - закидають вудки й неводи у водоймах заповідників. З таким зухвальством міліціянти борються - патрулюють акваторії.

Новісінький снігоболотохід стоїть на старті. Ось-ось розпочнеться операція - "викрий браконьєра".

Катер мчить водоймищем Липівського заповідника. Цю природу можна тільки споглядати. А будь-яку діяльність, тим більше, великих масштабів, забороняє закон. Її вважають за браконьєрство.

Анатолій Воєвода, керівник ЛВ міліції в річковому порту м. Черкас:

- Продовжують зарубувати лунки, використовувати драчі, ставити сітки, тобто нищити наші водні, живі ресурси, на території заказника.

Ось і порушники. Вочевидь, не читали ці чоловіки законів. Бо рибалять тут - аж гай гуде. І навіть своїм життям ризикуючи. Адже крига під ними лише десятисантиметрова, а глибина річки сягає двох десятків метрів.

Утім, коли угледіли патрульного човна, кидають своє обладнання. Тікай - не тікай, а зустрічі з міліціянтами, фахівцями Держрибохорони та "Беркутом", не уникнути. Кожного рибалку зупиняють і обшукують. Ось перші кандидати на покарання.

Порушник:

- Улибатся надо?

- Улибайся.

Усмішкою справі не зарадиш. А сплатою штрафу - чом би й ні. За порушення правил риболовлі стягнуть, мінімум, тридцять чотири гривні. Хтось намагається сперечатися з інспекторами. Мовляв, лихого не планував. Крапки над "і" розставляють фахівці. Кажуть, ці гроші - копійки проти збитків, завданих природі.

Анатолій Воєвода, керівник ЛВ міліції в річковому порту м. Черкас:

- Якщо цього не припинити, що буде знищено поголів'я риби, вона зараз з ікрою, і через 2-3 місяці почнеться сезон. Риба з зимувальних ям почне виходити в акваторію Дніпра, щоб нереститься.

А тому влітку вже не буде чого ловити. Ні для харчування, ні для дозвілля, ні для природи.