Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 січня 2011, 13:05 Службові злочини
У Києві водій, який збив пішохода на переході, намагався залякати його
У Києві водій, який збив пішохода на переході, намагався залякати його

Ретельно розслідувати доведеться й пригоду, що сталася в Печерському районі Києва. Там збили пішохода - просто на переході. А замість допомоги постраждалому водій узявся лякати своєю впливовістю та зв'язками.

Близько дев'ятої вечора четверо студентів університету Карпенка Карого йшли на репетицію. Вулицю Щорса пішохідним переходом вдалося перетнути тільки трьом.

Анна Марія, мешканка м. Києва:

- Мы шли с Костей, но препятствий для перехода не было. Мы шли, разговаривали, он шел в тридцати сантиметрах, и потом вдруг - удар. Я поворачиваюсь, он висит, машина не останавливается, потом остановилась, и он упал.

Костянтин, постраждалий:

- Думал, человек притормозит, но человек, видимо, не захотел сбрасывать.

До закривавленого Костянтина підбігли товариші. Хлопець був при тямі. Через шок він не одразу відчув серйозність травм.

Дмитро Мясніков, лікар-хірург:

- У хворого було діагностовано поєднана травма: закрита черепно-мозкова травма, забій головного мозку і перелом кісток. Хворий знаходиться у нашому відділенні, стан його стабільний, в нього планується оперативне втручання на кістках плеча.

Свідки пригадують, водій навіть не вибачився. Навпаки - на всіх накричав.

Анастасія, мешканка м. Києва:

- Когда Костя упал с капота, мы подбежали. Костя был в сознании. Мы Костю к дереву. Девочка Аня начала плакать, и вышел дядька. Говорит, что вы орете. Он начал говорить про то, что "Вы не знаете, кто я? Сейчас корочку покажу". Он начал грозить корочкой. Корочка звучала несколько раз во время разбирательства.

Наступного дня водій прийшов до лікарні. Та й тоді ані слів вибачення, ані пропозиції допомогти не прозвучало.

Костянтин, постраждалий:

- Начал рассказывать про какие-то странные версии. Сначала, понимаешь, девочка перед тобой шла в сером, и ты в сером, и вы как-то слились в одно, и туман, гололед. Я у него чуть ли ни с неба на капот не свалился. Очень аккуратно попытался не признать свою вину.

Костянтин розповів, що потребує дорогої операції. Реакція водія була дивною.

Костянтин, постраждалий:

- "Может, тебе апельсинов купить чего-то, бананов?"

І постраждалий, і свідки сумніваються в об'єктивності розслідування. Кажуть, міліціянти упереджено до них поставилися.

Анна Марія, мешканка м. Києва:

- Следователь, который брал у меня показания, начал давить, путать меня, обвинять меня, что я пьяная, и наколотая, и вообще я неадекватная.

Натомість у ДАІ заспокоюють: усе зробили згідно із законом. Нині триває перевірка, та провина водія вже очевидна.

Наталя Сторожик, керівник відділу УДАІ м. Києва:

- Скоїв наїзд на пішохідному переході, і він, звичайно, буде відповідати. Матеріали справи зібрані, і вони будуть ретельно розслідуватися. Будуть призначені експертизи, будуть допитані свідки, та очевидці, і далі будуть прийматися рішення по цій справі.

Міліціянти запевняють, що на жодні посвідчення чи посаду водія не зважатимуть, бо перед законом рівні всі. Тож кореспонденти "Свідка" і далі стежитимуть за розвитком справи.