Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 грудня 2010, 13:33 Службові злочини
У Маріуполі 6-класник пішов з дому й замерз
У Маріуполі 6-класник пішов з дому й замерз

У Маріуполі 6-класник пішов з дому. А на 10-й день його знайшли мертвим під пішохідним мостом. За попередньою версією, хлопчина втік після сварки з бабусею. Й однієї холодної ночі замерз на смерть. Батьки про втечу сина повідомили правоохоронцям тільки на четверту добу.

12-річний Микола додому не приходив чотири доби. Батьки й не думали нервуватися - гадали, що підліток ночує в друзів. А коли до оселі зателефонували зі школи і запитали, чому хлопчик не з'являється на уроки, навіщось збрехали. Сказали: син хворіє.

Федір Дайреджи, директор школи:

- С родителями была связь по мобильному телефону, они объяснили, что ребенок болеет. Мы на 10-ый день подали документ в районное управление образования по Илличевскому району.  Заметили, что мальчика нет в школе с первого дня.

Лише після цього родина звернулася до міліції. А ще за кількадень 6-класника знайшли мертвим під мостом на околиці Маріуполя. Тіло хлопця випадково помітив перехожий. За попередніми висновками експертів, дитина замерзла.

Валерія, однокласниця загиблого:

- Он был хорошим другом, хорошим человеком, никогда никого не обижал, со всеми хорошо дружил, поддерживал в трудную минуту.

Федір Дайреджи, директор школи:

- Он никогда не курил, никогда не был замечен, чтобы алкоголь употреблял. Он был спортивный хлопец.

Однокласники Миколи впевнені: хлопчина втік з дому через сварку з рідними.

Марія, однокласниця загиблого:

- Он пошел в аптеку - бабушка попросила купить лекарства, а работающая в аптеке неправильное лекарство дала. Бабушка на него накричала, и он ушел из дома.

Тепер усі ці чутки перевіряють правоохоронці. Так само як і родину загиблого.

Олег Балабан, слідчий Іллічівської прокуратури міста Маріуполя:

- Он с многодетной семьи - у него 5 братьев и сестер в период рождения 2003-2010 год. Мать находилась по уходу за ребенком в декретном отпуске, отец - водитель автобусного маршрута.

У міському управлінні освіти своєю чергою визначають: чи винні у трагедії вчителі. Для розслідування створили спеціальну комісію.

Олена Узун, заступниця керівника управління освіти м. Маріуполя:

- Специалисты управления образования, психологи городского центра психологии, работники научно-методического центра. Смотрят уровень профилактической работы в данной школе, контроль за посещаемостью детей, и будут сделаны соответствующие выводы, на каком этапе были допущены ошибки со стороны педагогов.

Результати перевірок та медичних експертиз незабаром озвучать. Тоді й стане зрозуміло, хто винен у смерті дитини.