Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 грудня 2010, 13:05 Службові злочини
В одеському таборі "Молода Гвардія" від невідомого вірусу помер підліток
В одеському таборі "Молода Гвардія" від невідомого вірусу помер підліток

Медичний скандал в Одесі. У дитячому таборі "Молода гвардія" помер 14-річний хлопець. До розслідування причин трагедії долучилася комісія з Міністерства охорони здоров'я.

До табору "Молода гвардія" 14-літній хлопець із міста Балти потрапив за успіхи в навчанні. Черговому лікареві на стан здоров'я Віталій поскаржився в суботу.

Зінаїда Дудик, чергова лікарка ДОЦ "Молода гвардія":

- После завтрака вожатым был приведен ребенок с жалобами на глазки. Я поставила диагноз - начало коньюктивита. Мы ему капали "Тобрекс" по одной капельке в оба глаза. Температура была нормальная, общее состояние удовлетворительное.

Та через деякий час дитині погіршало. За добу в неї піднялася температура, почався розлад шлунка, з'явилися висипи на тілі. З підозрою на вірусне захворювання хлопця доправили до інфекційної лікарні. Та врятувати не змогли.

Світлана Лаврюкова, головний лікар Одеської інфекційної лікарні:

- Ребенок поступил в тяжелом состоянии, в крайне тяжелом.

Результати експертизи поки невідомі, та з'ясувати, який саме вірус став смертельним, обіцяють представники комісії, що прибули до Одеси з Мінохорони здоров'я. Батьки хлопчика пригнічені горем.

Віктор Танасійчук, батько загиблого:

- Мы начали с женой молиться: "Матерь Божья, спаси нашего сына". Думали, тут специалисты. У нас в Балте таких нет. Думали, все хорошо будет. Мы звонили, но никто не отвечал. А утром в понедельник позвонили - сказали, сын умер.

Натомість керівники "Молодої гвардії" звинувачення на свою адресу відкидають.

Едуард Лебединський, директор ДОЦ "Молода гвардія":

- Я считаю, что профессионально мои медики оказали помощь вовремя. Делались уколы для снижения температуры и давались лекарства для улучшения физического состояния.

Обставини загибелі хлопця від невідомої хвороби зацікавили й правоохоронців. Вони також чекають результатів експертиз.

Олександр Лисий, керівник кримінальної міліції у справах дітей м. Одеси:

- На сегодняшний день органами прокуратуры и милиции проведена проверка, уже по непосредственным результатам судебно-медицинской экспертизы будет принято решение о возбуждении или отказе в возбуждении уголовного дела.