Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 грудня 2010, 11:32 Службові злочини
У центрі Києва відновили скандальне будівництво торгового центру
У центрі Києва відновили скандальне будівництво торгового центру

У середмісті Києва поновили скандальне будівництво. На розі вулиць Пушкінської й Богдана Хмельницького зводять торговельно-розважальний центр. Утім, мешканці і працівники сусідніх будинків категорично проти спорудження.

Сім років тому Київрада дала дозвіл на забудову в середмісті. Проте згодом Окружний адміністративний суд це заборонив. А 23 листопада цьогоріч інспекція архітектурного будівельного контролю знову підписала дозвіл на роботи. Мешканці обурені. Центр зводять за чотири метри від сусідніх будівель, тоді як за нормами потрібно не менше 20-ти.

Наталя Савинова, юрист:

- Первыми начали бить тревогу метростроевцы, поскольку оно стоит на воздушном куполе кассового зала станции метро "Театральная", то есть, завал купола вниз. Завал купола вниз сразу тянет за собой дома.

Відчули принади сусіднього будівництва і в інституті краси. У вікна медичного закладу впирається арматура, а у стінах утворилися величезні тріщини.

Інна Волощенко, директор інституту краси:

- Я просто не нахожу слов, чтобы выразить возмущение этим беспределом. У нас появлялись трещины, им просто плевать, что они закрывают окна людям. Мы, говорит, закроем здесь окно вам. Я говорю: "В коридоре сидят люди!" - "Ну, так что, мы проведём свет, сделаем вам дополнительное освещение".

Будинки тріскаються, в метрі зі стелі летить крейда. Люди зібралися на протест, кажуть, терпіти безлад уже не сила.

Міліція не дала пікетувальникам прорватися всередину. На запитання "чому?" чоловік у формі відповів стандартно:

- Ми охороняємо громадський порядок.

Забудовників на місці протесту спочатку ніхто не бачив. Утім, згодом мешканці вказали на чоловіка й запевнили: це й є представник ворожої сторони. Утім, чоловік із журналістами спілкуватися не схотів.

Представник "ворожої сторони":

- Що?

- Як ставитеся до будівництва?

- Нормально.

- А чому ви нормально ставитеся, можете пояснити?

- Нет, я не бажаю розмовляти з Вами.

- А що тут будують?

- Я не хочу говорити.

- А назвіться. Як Вас звуть?

- Я не хочу з Вами розмовляти.

Мешканці кажуть: боротимуть до останнього. Пікетуватимуть, підуть до суду, вже надіслали листи прем’єр-міністрові. Натомість будівельники працюють не покладаючи рук.

Марина Борисполець, кореспондент:

- Будівництво в центрі Києва ведеться і вдень, і вночі, незважаючи на жодні протести пікетувальників.