Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 грудня 2010, 12:13 Службові злочини
На Дніпропетровщині мати катувала названу доньку
На Дніпропетровщині мати катувала названу доньку

На Дніпропетровщині мати знущалася з названої дитини. Дівчинку била, обпікала. Працівники ж служби у справах дітей цього не помічали.

Дитину катують, - обурилася громада села Заплавки. Сусіди постійно помічали, як шестирічна дівчинка у смітниках порпається.

Ірина Коцай, сусідка:

- Порожичек такой - стоят мусорные ящики. Она в один заглянула, во второй, в третьем нашла огрызочек такой небольшой, кто-то не доел, она бегом достала и давай его кушать.

Мешканці села звернулися до відповідних органів - щоб вони звернули увагу на сім'ю.

Ірина Коцай, сусідка:

- Я ездила, и писала заявление насчет Саши, но никаких результатов ничего не дало.

Помічали неадекватний стан дитини і в школі. Приміром, на уроці фізкультури дівчинка не могла робити вправи. Каже, боляче їй.

Григорій Войтенко, директор Заплавскої середньоосвітньої школи:

- Коли вчителька зняла колготки дитині, виявилося, що вони прилипли до пальчиків. Коли ми зняли колготки, ми побачили, що там опіки, пузирі, які полопалися. Це сталося після того, як мама вкинула її в ванну з дуже гарячою водою.

Про стосунки з названою матусею школярка воліє мовчати. Та промовисті синці на її тілі.

Тетяна Хрущ, класний керівник:

- Вона була побита, у неї був синець на все лице, на руці синець, і на тілі був синець, це все записав фельдшер. Вона сказала, що мама мене била шлангом. Це сталося через те, що дитина укакалася.

Усі ці випадки фахівці разом з учителями фіксували. І, знову таки, зверталися до служби у справах дітей. Мовляв, розберіться. Вона й розібралася.

Олександр Коваль, керівник служби у справах дітей Магдалинівської райдержадміністрації:

- В сім'ї створені для дітей ідеальні умови, в наявності є речі всі, одяг, приводів забрати дитину, що склалася ситуація, яка загрожує життю і здоров'ю дитини, не було.

У сільраді Заплавок упевнені: мати на дітях заробляє. Окрім Саші в цій сім'ї ще троє прибраних дітей. На всіх горе-матуся отримує від держави майже вісім тисяч гривень.

Микола Талько, голова Заплавської селищної ради:

- Да, я можу офіціально заявить, це було зроблено все заради грошей, тільки заради грошей.

Мати знущання з доньки заперечує.

Вікторія Креміна, названа мати:

- Це дитина, яку я самою першою полюбила, коли почала складати прийомну сім'ю.

Хронічну втомленість дівчинки вона пояснює хворобою органів травлення, а синці - неслухняністю.

Вікторія Креміна, названа мати:

- Дитина падає, впала - залізла в чужий двір. Потом вона мені сказала, что я боялася сказать, що мене будуть ругати за те, що я в чужому дворі ходила.

Проте, експерти вже з'ясували: на тілі дівчинки забиття, які вона сама собі завдати не могла. Тож, хто каже правду - дізнається прокуратура.

Алла Дубовик, помічник прокурора Магдалинівського району:

- По факту спричинення тілесних ушкоджень, поводження взагалі з дітьми, виконання обов'язків цієї матері і виконання договору в зв'язку з прийомною сім'єю.

Та чи заберуть дівчинку з названої сім'ї - вирішуватиме суд.