Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 листопада 2010, 16:14 Службові злочини
В Одесі 18-річна мати переламала ребра своїй дитині
В Одесі 18-річна мати переламала ребра своїй дитині

Мало не вбила 8-місячного малюка 18-річна мати в Одесі. Нечуваних знущань хлопчик зазнав від найріднішої людини, за те, що… плакав.

8-місячного Миколку до дитячої лікарні привезли сторонні люди. Немовля ледь дихало, закривавлений і з переламаними кістками хлопчик був у травматичному шоці. Медики одразу доправили його до реанімації.

Іван Майстренко, лікар-реаніматолог:

- Основные повреждения - это перелом ребер, которые создают проблему в его дыхании и состоянии. Черепно-мозговая травма, к счастью, оказалась не тяжелой. Состояние головного мозга, которое поддается хорошо терапии.

Від смертельного побиття Миколку врятувала сусідка. Юлія розповідає: того вечора плач дитини був нестерпним. Тож вона піднялася на поверх вище й винесла дитя з квартири.

Юлія Лехова, сусідка:

- Я увидела, что на ребенке нет просто живого места. Он весь искусан был. Там были следы зубов! На пятке стесанная кожа, кровь, это все. Все полностью в укусах, зубы оставались, это ужасно.

Про квартиру, де зростає немовля, сусіди нічого доброго не кажуть.

Юлія Лехова, сусідка:

- Мы живем под ними, и нам постоянно было слышно то, что здесь драки, пьянки и постоянно чужие люди находились здесь.

Про побитого хлопчика міліціянтів повідомили медики. 18-річну п’яну матір і бабусю малюка правоохоронці застали вдома. Обох доправили до відділку.

Антоніна, мати хлопчика:

- Я его сначала по попе. Потом не слушалося, я его по лицу. Придерживала руку, не знаю, может она и вывихнулась, потому что держала, не могла угомонить. Не могла дать ему кашу нормально.

Пояснити, за що синочка тяжко травмовано, горе-мати до пуття не може. Виправдовується: була страшенно розлючена, бо не могла угамувати дитину.

Антоніна, мати хлопчика:

- Да, я понимаю насчет руки, вот этой ранки. Но я не знаю насчет вот этих четырех ребер... Я сижу и думаю, не знаю, может, я как-то зацепила, или не увидела, не знаю… Когда не держишь себя, может быть все, что хочешь.

Зараз крихітка в лікарні, повертати його до родичів небезпечно, вважають у міліції. Проти матері порушено карну справу за зловмисне ухилення від виконання материнських обов’язків, та найближчим часом з’явиться ще одна стаття, обіцяють правоохоронці.

Олександр Докійчук, керівник Таїровського РВ міліції в м. Одесі:

- Она является неработающей, муж находится в Азербайджане. Семья неблагополучная. По данному факту решается вопрос о возбуждении уголовного дела в отношении этой гражданки, по статье 122, это нанесение телесных повреждений средней тяжести.

Подальшу долю Миколки вирішать органи опіки.