Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 листопада 2010, 12:34 Службові злочини
ДАІ відзвітувала про підсумки перевірок після гучного ДТП в Марганці
ДАІ відзвітувала про підсумки перевірок після гучного ДТП в Марганці

Послуговуватися автобусами в Україні небезпечно. А залізничних переїздів узагалі слід уникати. Сьогодні даївці звітували про підсумки перевірок, що прокотилися країною після гучних ДТП. Водії й далі порушують правила, наражаючи на небезпеку не тільки себе, а й довколишніх.

Цілий місяць увага даївців прикута до перевізників і залізничних переїздів. Інспектори сумно констатують: чужі помилки нікого не вчать. І це попри те, що страшні ДТП на Дніпропетровщині й Київщині обговорюють досі. Зауваги є і водіям, і стосовно переїздів.

Євген Кравець, керівник прес-служби департаменту ДАІ МВС України:

- Виявлено, що половина з них знаходиться у незадовільному експлуатаційному стані. Основні недоліки - світлофорна та звукова сигналізація несправна була майже на трьохстах переїздах. Видимість на 318, а відсутні знаки на кожному сьомому переїзді.

За останній місяць інспектори зареєстрували півтисячі порушень під час перетину колій. Тільки на сумнозвісному переїзді в Марганці відеокамера зафіксувала десятки порушень. Здебільшого, ніхто не зупинявся перед знаком "стоп". Гучні аварії і спричинили тотальні перевірки перевізників. Із сімдесяти тисяч автобусів кожен восьмий має технічні несправності. І це ще не все.

Василь Рублюк, заступник керівника управління департаменту ДАІ МВС України:

- В кожному третьому випадку фактично фіксували серйозні порушення не виконання заходів з безпеки, а це обов’язок перевізників. 502 факти, медичний огляд - 195 фактів не перевірялися.

Міліціянти й за жорсткіше покарання винуватців ДТП. Та поки що це тільки плани.

Євген Кравець, керівник прес-служби департаменту ДАІ МВС України:

- Розглядають питання адаптації діючого нашого законодавства до норм європейських, а саме - зокрема, введення градації. Наприклад, коли водії легковика буде нести одну відповідальність, водій вантажного - іншу, водій, що здійснює пасажироперевезення - вище, а саме - найвища для тих, хто здійснює перевезення небезпечних вантажів.

У Департаменті ДАЇ обіцяють не попускати перевізникам. Найбільших порушників позбавлятимуть ліцензій. А також вноситимуть корективи щодо надання дозволів на перевезення пасажирів.