Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 жовтня 2010, 12:51 Службові злочини
Міліціонер, який стріляв по школярах на Дніпропетровщині, був п'яний
Міліціонер, який стріляв по школярах на Дніпропетровщині, був п'яний

Нові деталі конфлікту міліціянта і школярів на Дніпропетровщині. Родичі та односельці переконують: діти на правоохоронця не нападали. А ось сам міліціянт поводився не за статутом.

Дві матері стоять, обійнявшись. Вони нині - підтримка одна одній. У їхніх синів стріляв міліціянт. Одного застрелив, іншого тричі поранив. Найперша версія трагедії - школярі напали на правоохоронця. Він оборонявся.

Микола Кулібаба, старовишневецький сільський голова:

- Він доповів начальнику міліції, що на нього був зроблений напад. Наскільки це правда - буде сказано слідством.

Та селяни майже одностайно стверджують: це наклеп. Хлопці ті порядними були.

Сусідка:

- Боже сохрани, така дитина, вони ж живуть ще з отакого, вони і помогти, если надо, попросиш.

Не йме віри, що син міг напасти на людину, ще й на міліціянта, і мати загиблого старшокласника.

Лілія Дем'янович, мати загиблого хлопця:

- В мене золота дитина була, у мене вся комната в грамотах, він добре навчався, почти був отличник, кажуть, що пив - не було нічого такого, не було.

Не розуміють родичі й того, чому міліціянт застосував зброю. Адже його в міськвідділку характеризують, як досвідченого бійця.

Володимир Кузьменко, заступник керівника ГУ МВС України у Дніпропетровській області:

- Сотрудник подготовленный, отличник боевой подготовки, до этого работал в подразделении "Беркут", навыки у него достойные.

Дідусь загиблого хлопця:

- Він омоновець, мов напали на нього. Як це так може бути? Та він міг би одну дитину швирнуть і другу.

Чому стріляв, а не просто нажахав школярів - припускають місцеві продавчині. Виявляється, правоохоронець охочий до алкоголю був.

Ірина Дюк, продавчиня:

- В 2 часа дня він взяв пиво, чекушку і закусить, і так до 8 часов вечора брав пиво. Він приходив в формі, я ще у нього спросила: "Ви бюлетені охороняєте?" Тому що чоловік незнайомий. Сказав: "Да, я охороняю бюлетені," - і вийшов з магазину.

Коли ж Іринина крамниця зачинилися, по добавку правоохоронець пішов до кав'ярні. Своїм виглядом здивував усіх відвідувачів.

Марина Шипіло, мешканка с. Старовишневецького:

- Сидели компанией отдыхали все, обратили внимание: пришел пьяный милиционер, не часто к нам заходит, у него все распахнуто, штаны "выпхнуты", все торчит, он в невменяемом состоянии просто был.

Купив пляшку горілки та великий бутиль пива. Це було опів на десяту. А вже за кілька годин сталася трагедія. Нині про її обставини починає потроху розповідати поранений юнак.

Брат пораненого хлопця:

- Я тільки знаю, що вони підійшли там, балакали, після чого брату сказали: "Одійди", - а він: "Я не одійду, бо мій друг тут". І брат розказав, що тот витягнув пістолет, начав стрілять.

Школяр теж каже: охоронець бюлетенів п'яний був. Нагадаємо, напередодні керівництво міліції Дніпропетровщини запевняло: правоохоронець тверезим був, і зброю використав, буцімто, правочинно.

Володимир Кузьменко, заступник керівника ГУ МВС України у Дніпропетровській області:

- В настоящий момент применение оружия усматриваем правомерным.

Та мешканці Старовишневецького запевняють: цього бути не може. Бо ж бачили реконструкцію подій за участи міліціянта.

Марина Шипіло, мешканка с. Старовишневецького:

- Ему задают вопрос: "Как вы стреляли и что вы делали?" - "Я достал с правой руки пистолет, сделал два предупредительных выстрела вверх". Стоя здесь при его росте, все люди, которые здесь стояли, начали возмущаться: почему нет дырок в крыше?

Чим закінчився допит - вона не знає, бо після зауваг селян їх попросили відійти. Невідомо й те, чи врахує слідство щойно виявлені обставини інциденту. Родичі ж хлопців передусім домагаються, щоб не обмовляли їхніх дітей.

Лілія Дем'янович, мати загиблого хлопця:

- Всі його любили, три села прийшло на похорони. Якби так було, як пишуть, то ніхто не прийшов, а так - три села, всі плакали.