Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 жовтня 2010, 11:32 Службові злочини
На Волині мати у стані сп'яніння забула дочку біля кав'ярні
На Волині мати у стані сп'яніння забула дочку біля кав'ярні

Чимало горя завдала горілка родині з Волинської області. Там ніхто нікого не вбив, але мати своє дитя примудрилася загубити.

Як вимолити в доньки пробачення - 24-річна Ганна не знає понині. Закидає малу солодощами, не відпускає від себе ані на крок. А щоби остаточно переконати міліцію у приязних стосунках зі своїм чадом, починає з нею грайливий діалог.

Мати з дитиною:

- Як твоє прізвище?

- Пода.

- А звати?

- Віка.

- А рочків скільки?

- Три.

- А з ким ти спиш?

- З бабою…

У цій хатині, на початку села Ярівки, Віка, її менша сестричка, мама, тато та бабуся мешкають за місцевими мірками безбідно. Тримають господарство, одержують пенсії, допомогу на дітей. Усе б добре, якби не пиятика.

Людмила Пода, мешканка с. Ярівки:

- Часто буває так, що вони обоє випивають. І кажу, і говорю - не слухають. А він не може пити, а як вип'є, то агресивний робиться. Все б'є, ламає в дома.

Однак того дня дала жару таки Ганна. Взяла старшу доньку й подалася до райцентру по памперси. Щоправда, від хати встигла від'їхати всього на три кілометри. Зустрівши давню приятельку, зайшла з нею до бару. Слово за слово - просиділи до обіду.

Людмила Пода, мешканка с. Ярівки:

- Ми взяли пляшку, півлітрову, звичайно. Щось собі закусити. Подруга поїхала в свою сторону, на Луцьк, а я трохи прилягла. Потім встала, поїхала додому, а за дитину забулася.

Олександр Стернічук, кореспондент:

- Налякана, мокра, без опіки дорослих на ось цій зупинці, де чаркувала її мама, дівчинка пробула три години. Маля так зголодніло, що почало їсти траву. Після такої "трапези" їй тричі ставало зле, і від болю у шлунку навіть судомило. Хто зна, чим би закінчилася ця історія, якби не увага сторонніх.

Долею малолітньої знайди зацікавилася продавчиня магазину, що саме прямувала до місця роботи. Побачивши дитя у сльозах, негайно подзвонила до районної міліції.

Наталія Пельчар, керівниця сектору Горохівського РВ міліції:

- Дитина отримала великий стрес. На працівників міліції говорила "мама" і "тато". Вона не могла сказати своє прізвище, але казала, що звати Віка. Мати повністю безвідповідальна особа. І її притягнули до адмін. відповідальності за статтею 184 - неналежне виконання батьківських обов'язків.

Такому вердиктові горе-матуся тішиться найбільше. Адже, якби наслідки доньчиного блукання озвалися їй хоча б переохолодженням, проти жінки могли б порушити кримінальну справу.

Людмила Пода, мешканка с. Ярівки:

- А як часто ви можете вживати алкоголь, це залежить від компанії чи настрою?

- Компанії. Зараз от, в листопаді, День народження в дочок - 27-го, 29-го. Праздник 25-го.

- Будете вживати алкоголь?

- Не буду. Навіть свекрусі і свекру сказала, що не буду.

Та хай там як, а в обіцянки жінки міліція не надто вірить. Правоохоронці кажуть: молодиця навіть не замислюється над тим, що залишила малу фактично на проїжджій частині. І диво, що дитина не потрапило під колеса автівок, що мчали трасою.