Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 жовтня 2010, 11:32 Службові злочини
На Донеччині мати трьох дітей врятувала життя дівчинці-знайді
На Донеччині мати трьох дітей врятувала життя дівчинці-знайді

У Горлівці на узбіччі у плаценті з пуповинням знайшли немовля. Побачила дитинку біля огорожі свого будинку вагітна жінка - вона й врятувала дівчинці життя.

Рано вранці жінка почула дивні звуки, схожі на скиглення цуценят. Вийшла з подвір'я на вулицю й ледь не зомліла. Біля паркану лежало немовля: породілля покинула його тут, і навіть нічим не вкрила. Господиня вмить забрала дівчинку до оселі.

Надія Ходова, рятівниця немовляти:

- Холодно было, ветер такой холодный. Замотала в пеленки, принесла в свитере своем, потом в пеленки, одеяло и в больницу.

Надія зараз на 5 місяці вагітності, і вже має трьох дітей. Та коли знайшла крихітку, втратила спокій. За кілька годин вона прикипіла до немовляти душею. Тож разом із чоловіком хоче вдочерити маленьку. Поки дівчинка під наглядом лікарів. Вони доглядатимуть її ще два місяці.

Сергій Коротя, заввідділу Горлівського медичного об'єднання "Сім'я та здоров'я":

- На сегодняшний день состояние ребенка хорошее, она достаточно активная, хорошо ест, ведет себя неплохо, покрикивает, когда это положено - хороший нормальный ребенок.

У Горлівському міськвиконкомі обіцяють знайти дівчинці добру сім'ю, а поки переймаються юридичними питаннями.

Людмила Єршова, керівник служби у справах дітей у м. Горлівці:

- Работникам службы и работникам больницы нужно будет придумать имя ребенку, фамилия, отчество, то есть дать юридический документ новому человечку. Отдадим мы его только в хорошие руки, и только в семью.

Дитинка чекатиме на своїх нових люблячих батьків, а ось біологічну матір, якщо міліціянти її знайдуть, можуть посадовити за грати на три роки.