Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 вересня 2010, 12:00 Службові злочини
У Чернівцях міліціонер застрелив затриманого, який намагався втекти
У Чернівцях міліціонер застрелив затриманого, який намагався втекти

Чернівецькі міліціянти застрелили затриманого. Молодик загинув під час спроби втекти з-під варти. Тим часом батьки вважають, що саме правоохоронці винні у смерті їхнього сина.

Артур Богач працював таксистом, минулими вихідними віз людей до райцентру Кельменців. Біля Чернівців до автомобіля підійшли працівники автоінспекції і попросили водія показати документи. Зі слів свідків, молодик не чинив опору правоохоронцям, але після розмови з ними кинувся тікати.

Свідок:

- Ззаду зловив сотруднік міліції Артура за потилицю, і він вирвався, і почав втікати. Сотруднік міліції Артура зловив і привів назад сюди, в машину. Ми підійшли, клієнти, хто визивав машину, підійшли сюди, і вони почали, витягнули. Що вони там говорили, не знаю. Кинули Артура на землю і один тримав, за руки скрутили, а другий почав бити по ногах.

За непокору правоохоронцям таксиста відвели під вартою в Шевченківський райвідділ міліції. Наступного дня затриманого привезли до шпиталю, де його оглядали лікарі. Коли парубок вийшов на вулицю, знову почав втікати.

Петро Коваль, прокурор Чернівецької області:

- Він відштовхнув працівника міліції і побіг. Відстань він пробіг 500-600 метрів, і перешкоди були. Якраз коло сітки відбулося ще між ним і працівником міліції сутичка, і роковий вистріл наступив.

За цим фактом прокуратура провадить слідство. Міліціянта, котрий убив Артура, усунули від виконання службових обов'язків. Правоохоронці вимагають десять днів на проведення всіх експертиз.

Петро Коваль, прокурор Чернівецької області:

- Була застосована табельна вогнепальна зброя, з якої здійснено, я хочу сказати те, що попередньо нам відомо, 5 пострілів. З них один постріл навиліт в стегно, а один постріл в район шиї, третього позвонка і спинного мозку. Від цього отриманого тілесного ушкодження Богач помер на місці.

Родичі загиблого шоковані. Мати не йме віри, що її син такий небезпечний злочинець, до якого треба було застосовувати табельну зброю. Вона вимагає справедливого слідства.

Людмила Богач, мати загиблого:

- Якби дійсно щось зробив. Каже, він був п'яний за рулем. По-перше, машина стояла, не їхала. А якщо був алкоголь у крові, то для цього є закон, є порядок. Правильно? Позбавляйте прав, маєте машину забрати.

Родичі готові подати зустрічний позов на правоохоронців за побиття Артура. Брат загиблого каже, лише страх перед лупцюванням міг змусити хлопця в кайданах чкурнути від озброєних міліціянтів у людному місці.

Руслан Богач, брат загиблого:

- Зі слів того, що мені сказали в машині, що його почали бити. В нього вихода не було. Він мусив втікати. А тут він втікав, бо тоже, напевно, били. Який в нього був вихід? Тільки тікати. Я рахую, що якщо спинили брата, навіть якщо був випивший. Я уверен, що він не був випивший. Що, за це стоїть вбивати человека?

Чому насправді втікав Артур - уже не довідається ніхто. А ось чи правочинні були дії міліціянта, що стріляв у парубка - з’ясує слідство.