Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 вересня 2010, 08:30 Службові злочини
На Буковині матір погано годувала близнюків, від чого один з них загинув
На Буковині матір погано годувала близнюків, від чого один з них загинув

Немовля померло від голоду на Буковині. Мати принесла до лікарні двійню: обидві дитини - в поганому стані. За словами лікарів, звернулася жінка запізно: одному хлопчику медики врятували життя, а от його братик не вижив.

Місячних немовлят-близнюків мати привезла до лікарні у жахливому стані. Крихітки були худі, виснажені та голодні. Медиків обласної дитячої лікарні шокував їхній вигляд. Хлопчиків терміново поклали в реанімацію. Одного з них врятувати не вдалося. Іншого виходжували кілька тижнів.

Наталія Кордунян, завідуюча відділу Чернівецької обласної дитячої лікарні:

- У ребенка был слабый крик при поступлении, практически отсутствовал жировой слой, кожа была морщинистая, как у старичка.

Медики припускають: мати мало годувала немовлят. За місяць життя вони майже не набрали ваги.

Наталія Кордунян, завідуюча відділу Чернівецької обласної дитячої лікарні:

- Скорей всего, неправильное вскармливание ребенка. Мама какой-то период кормила грудью, это было на протяжении первых двух недель. И, возможно, молока грудного не доставало.

Породілля не погоджується. Каже, діти харчувалися нормально. Жінка вважає, якби місцеві лікарі вчасно порадили, що робити, можливо, трагедії й не сталося б.

Мати:

- Вони їли одинаково. Один просто більше, з апетитом, інший - не дуже.

- А чого тоді не вистачало? Поясніть.

- Це я сама не можу зрозуміти. Може би цього і не сталося. Мені пообіцяли в лікарні, що буде приходити патронажна сестра, але я її побачила лише тоді, коли вже дитина померла.

У лікарні наголошують: якби жінка звернулася до медиків за найменших змін у здоров'ї та поведінці дитини, хлопчика б урятували. Втім, ані ненька, ані сусіди чогось виняткового не помітили. Місцеві розповідають: подружжя раділо народженню двійні.

Наталія, сусідка:

- Живуть вони тихо, мирно, з другим чоловіком. Ні з ким не свариться. Чоловік приходить з роботи завжди тверезий, приносить харчі додому. Тепер у них двійня народилась, вони такі були задоволені.

Як мати не помітила погіршення здоров'я власних дітей, не зрозуміло. Справою опікується районна прокуратура.