Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 серпня 2010, 13:38 Службові злочини
У столиці зведення багатоповерхівки на ул.Наталі Ужвій викликало протистояння
У столиці зведення багатоповерхівки на ул.Наталі Ужвій викликало протистояння

У столиці чергова забудова й чергові розбірки. Кияни знову проти будівельників. Кажуть, спорудження незаконне.

Сергій Кравченко, представник забудовника:

- 14/21, оце наш будинок. Для того, щоб зменшити конфліктну ситуацію з мешканцями, яка існує. Ми їм навіть гарантійного листа дали, що оцю секцію будувати не будемо. Це дозвіл... це дозвіл, від учора, ми якраз чекали його, щоб отримати і одразу почати будівництво.

Забудовники обурюються: мають усі документи. Тут на вулиці Наталі Ужвій хочуть спорудити двадцятидвоповерховий соціальний будинок. Справа шляхетна. Та місцеві мешканці проти.

Сергій Кравченко, представник забудовника:

- Молоді люди, які тут існують, затівають бійки з будівельниками. Потім, прокололи колеса у екскаватора, вивели його з ладу, тут на місці його ремонтували, потім на проїжджій частині творили бог знає що з перекриттям руху, розбили вантажну машину, яка везла плити для огорожі, розбили кабіну.

Мешканці кажуть, забудовники м’яко стелять. А насправді, діють поза законом. Жодних громадських слухань ніхто не проводив. Більше тисячі людей проти висотки - як доказ демонструють підписи.

Петро Тивиков, мешканець м. Києва:

- Якщо у нас тут зібрано1200 підписів, то у них 115, і то, там фігурують представники адміністрації. Ми вважаємо, що тут є сквер, це єдиний зелений клаптик на масиві, і тут нам хочуть збудувати двадцять два поверхи.

Світлана Федорівна, мешканка м. Києва:

- Дом, вот здесь стоит он, уже наклонён, и там есть трещины, жители жалуются, что есть трещины, уже этот дом укреплять надо. Во-вторых, нам здесь негде даже с детьми погулять, здесь нет скверика, у нас ничего нет... Детскую площадку аннулируют, все зеленые насаждения - то же самое, и солнце закроют даже.

Керівник районної міліції, що прибув на місце, подивився документи, вислухав обидві сторони й поїхав. Після цього й почалося!

Мешканець прилеглого будинку:

- Народ просто не хочет дать закрыть себе воздух. Просто жить хотим и дышать, а нам не дают этого делать.

Люди сидять на бетонних плитах. Кажуть, у жодному разі споруджувати не дадуть. Будівельники теж розходитися по домівках наміру не мають. Мешканці погрожують, що подадуть до суду й там обстоюватимуть свої права.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Люди кажуть, новому будинку на вулиці Наталі Ужвій в будь-якому разі не бути. Сидітимуть тут до останнього, якщо доведеться - і декілька діб.