Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 липня 2010, 12:40 Службові злочини
На Донеччині в Єнакієвому 6-місячний хлопчик помер від голоду
На Донеччині в Єнакієвому 6-місячний хлопчик помер від голоду

Голодна смерть. На Донеччині в Єнакієвому 6-місячний хлопчик помер від голоду. За півроку життя вага немовляти була вдвічі менша за норму: замість семи з половиною кілограмів - 3,700.

Суботній вечір для реаніматологів видався суцільним жахом. До міської лікарні Єнакієвого привезли непритомним 6-місячне немовля. Михайла Хоменка, за плечима якого 35 років медичної практики, вигляд маленького пацієнта шокував.

Михайло Хоменко, завідувач відділу міської лікарні №2 м. Єнакієвого:

- Сахар крови на момент взятия составлял 0,01 миллимоль на литр, а по норме анализа крови должен соответствовать 3,5-5,5 миллимоль на литр. Вес ребенка при поступлении 3 килограмма 700 грамм, должный вес по возрасту ребенка должен быть 7,200-7,600.

Більше трьох годин боролися медики за життя хлопчика, та врятувати його не вдалося. Ростин крихітного тільця показав: шлунок, у буквальному сенсі слова, висох. Немовляти його мати зовсім не годувала.

Сергій Бурдуков, керівник сектору Єнакієвського МВ міліції:

- Проживала с сожителем, у которого постоянного заработка не было, занимался временными заработками - это работа на шлаковой горе, то есть сбором металлолома. Финансового постоянного влива в семью не было.

Сімейні статки поповнювали, головно, державною допомогою на дитину. Та ці гроші, чомусь, витрачали на родичів чоловіка, а не на малюка.

Сергій Бурдуков, керівник сектору Єнакієвського МВ міліції:

- Он приводил сестру с матерью в тот момент, когда получались деньги на ребенка. Семья эта в течении двух недель питалась вся, потом, когда деньги заканчивались, его родственники уходили, они оставались одни.

Мати крихітки запевняє: частково винні у смерті малюка лікарі: вони, мовляв, не дбали про здоров'я дитини. Сама ж вона, каже, з підліткового віку сирота, тому могла неправильно доглядати синочка.

Яна, мати малюка:

- Может он слишком активный был?

- Да как активный? Я не знаю, я до этого детей и не видела. Она говорит, что у ребенка маленький вес, вы не набираете. Нам сказали кормить его "Малышом", в два месяца трехмесячного "Малыша" давайте, потому что он не набирает вес.

За результатами службового розслідування прокуратури міста притягнуто до дисциплінарної відповідальності головного лікаря, медсестру й дільничного терапевта. А ось 20-річна жінка зараз на 6-му місяці вагітності, чекає на ще одного хлопчика. Проте, далі чекатиме його, певно, в тюрмі: за недбале виконання материнських обов'язків її можуть посадовити на 5 років.