Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 червня 2010, 13:25 Службові злочини
Міліціонери посилили свою увагу до міжміських автобусів
Міліціонери посилили свою увагу до міжміських автобусів

Літньої пори різко побільшало рейсових перевезень. А заразом - зросла небезпека на дорогах. Тож міліціянти посилили увагу до міжміських автобусів. Придивлявся до них і Борис Сачалко.

На жаль, не всі вітчизняні кермувальники знають правила дорожнього руху. Найгірше, коли правила забувають водії рейсових автобусів.

Анатолій Курінний, керівник УДАІ м. Києва:

- Не умеют себя вести с пассажирами. Происходят скандалы. В автобусе постоянно громкая музыка постоянный разговор по мобильному телефону. И самый вопиющий случай - что задержали автобус с детьми с пьяным водителем, в нетрезвом состоянии.

За останні кілька місяців інспектори затримали 43 п’яних кермувальників автобусів. І це лише в Києві. Щоб пасажирам безпечно їхалося, міліціянти вирушили в рейд.

Занесло й цього водія. На прохання даївців - категоричне "ні".

Правоохоронець і водій:

- Відкрийте, будь-ласка.

- Там лежить передача.

- Відкрийте.

- Там лежить передача.

- Відкрийте.

- Я не буду.

- Пане водій.

- Там лежить передача просто. Воно не для цього предназначена.

Замість нього показують міліціянти.

Правоохоронець:

- В даному мікроавтобусі "Мерседес Спрінтер" заблокований аварійний вихід. Згідно до статті, це - порушення правил дорожнього руху.

Водія слова про порушення дивують. Показує технічного паспорта і звіряє кількість місць у автобусі - все збігається.

Володимир, водій мікроавтобуса:

- МРЕО - це ж підрозділ ДАІ, я ж його не регістрував. Я працюю на фірмі. Я працюю на фірмі, мені дали роботу, сказали - працюй. Яке я відношення маю до того аварійного виходу? Я ж його не переобладнував.

Реєстрував чи ні, а за пасажирів відповідає водій, кажуть міліціянти і виписують штраф - 680 гривень. Водій твердить своє.

Водій:

- Фірма буде платити, чого я маю платити?

На гарячому попався і цей водій. Він полінувався видати…

Правоохоронець:

- Страхові поліса пасажирам. Їхав за спеціальним автобусним маршрутом, і кожного пасажира він обязаний застрахувати і видати йому страховий поліс. Не у всіх було видано.

Це важливо, щоб водії автобусів їздили правильно, кажуть даївці. Тим паче, влітку, коли пасажирів більшає в кілька разів.

Олександр Ковалевський, заступник керівника відділу УДАІ в м. Києві:

- Під час перевірок держінспектори вимагають документацію. Було чимало випадків, коли транспортні засоби рухаються не за маршрутом. Крім документації, перевіряють аптечку, вогнегасник, скільки сидінь в транспортному засобі, бо є випадки переобладнання, коли додатково встановлюється місця для сидіння.

Посилені перевірки автобусів міліціянти обіцяють проводити чи не ціле літо. Особливо пильнуватимуть перевізників, що доправляють дітей.

Борис Сачалко, Олександр Кругликов, НТН.