Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 червня 2010, 13:35 Службові злочини
В Одесі співробітники ДАІ відкрили полювання на несвідомих маршрутників
В Одесі співробітники ДАІ відкрили полювання на несвідомих маршрутників

В Одесі даївці розпочали полювання на несвідомих водіїв громадського транспорту. Першими заскочили кермувальників маршруток. Лише за вісім днів перевірок виявлено близько чотирьохсот порушень.

Кермувати маршруткою - справа не з легких. На водіїв цього громадського транспорту скаржаться інші учасники дорожнього руху й пасажири. Тож даївці зібрали стоси гнівних заяв і вирішили особисто проконтролювати несвідомих перевізників.

Едуард Моїсеєв, інспектор ДАІ м. Одеси:

- Мы проверяем сейчас перевозчиков, как по местам дислокации проводятся обследование и контрольные проверки, так и транспорта при работе на линии. За прошедшие 8 дней уже выявлено 375 нарушений водителями автобусов.

Типові порушення водіїв маршруток: недотримання рядності руху та висадження пасажирів на світлофорах і переходах. Варто лише кілька десятків метрів проїхати за будь-яким мікроавтобусом - і ось уже перша хиба.

Інспектор ДАІ:

- Остановка на пешеходном переходе и высадка пассажиров на пешеходном переходе.

Коли обов'язкова відстань між зупинкою й перехрестям не менша 10 метрів, водії гальмують за три.

Інспектор ДАІ:

- Вот он создает помехи для пешеходов и скрывает их от проезжающих мимо пассажиров, из-за чего может случиться наезд на пешехода на переходе.

Зазвичай водії маршруток власних порушень не визнають.

Водій маршрутки:

- Та я не нарушаю. Я за рулем столько лет, что у меня уже все это выработалось.

- Вы считаете, что вы ничего не нарушаете?

- Нет. Я нигде на красный не проскочил, я уверен.

Та коли фактів не заперечити, водії пояснюють: роблять усе, аби догодити пасажирам. Ось цього автобуса даївці обрали не випадково - на водія в управління надійшла скарга від ображеної пасажирки. Інспектори виявили ще й технічні вади.

Інспектор ДАІ:

- Износ резины, протектора шин составляет 100% даже вплоть до того, что уже выглядывает кор из ската. Я так считаю, что осмотр не осуществлялся вообще данного средства.

- Просто такое качество у нас на базаре резины.

- Сколько проехала эта резина, если у нас такое качество?

Хай як водій намагається перекласти провину на когось іншого, його оштрафують на кілька сотень гривень і заберуть талон техогляду.

Оксана Піднебесна, Владислав Величко, Одеса, НТН.