Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 червня 2010, 14:23 Службові злочини
Київські правоохоронці почали жорсткі перевірки пасажирських перевізників
Київські правоохоронці почали жорсткі перевірки пасажирських перевізників

Аварії та нещасні випадки змусили чиновників узятися за пасажирських перевізників. Маршрутникам і таксистам цього літа не обіцяють легкого життя.

Є документи - працюй, немає - геть зі столиці. Для перевізників із київського вокзалу терор триває вже четвертий день поспіль. Тут перевіряють документи на кожну маршрутку, автобус чи таксі. Результати - невтішні. Ревізори склали понад сімсот актів за кілька днів.

Марина Борисполець, кореспондент:

- Всіх нелегальних перевізників штрафують. Максимальна сума штрафу - 1700 гривень. Утім, перевірити вдається не всіх перевізників. Половина кинула свої автівки і втекли.

Юрій Майборода, керівник головної державної інспекції на автомобільному транспорті:

- Коли ці транспортні засоби виїхали, де були водії - не знає взагалі ніхто, і ніхто не може цю ситуацію прокоментувати. Вони ховаються. Це повна нелегальщина.

А тим водіям, що не побоялися перевірок, несолодко. Аби законно возити людей у них має бути ціла папка документів. Не вистачає хоч одного - штраф.

Правоохоронець:

- Составляем акт за отсутствие страховых полисов на пассажиров, на кожного має бути окремо. Штраф буде складати 1700 гривен.

Юрій Майборода, керівник головної державної інспекції на автомобільному транспорті:

- Десять відсотків з власників транспортних засобів взагалі не мають ліцензії і нехтують всіма нормами безпеки. Зазначені транспортні засоби перероблені з вантажівок, закуплених на смітнику закордоном. І коли до їхнього фанєрного полу потім прироблюють сидіння, вони при малєйшому дрожанні відриваються з полу, і люди давлять самі себе. Ну, це жах.

Сергій Колесник, керівник управління державної інспекції на автомобільному транспорті в м. Києві:

- Транспортные средства приходят с Одессы, Львова, Рівне. Люди уже в шесть, семь находятся здесь, а выезжают в три-четыре часа ночи, находятся по одному водителю. Это нарушение труда и отдыха, влияет на безопасность, потому что водители, были случаи, засыпают за рулем.

Перевіряють не тільки маршрутників, а й таксистів. Для них вокзал - золоте дно. Хоча деруть із приїжджих утридорога, оформляти ліцензію не хочуть. Адже тоді треба сплачувати податки.

Водій таксі:

- Не надо мені оці наєзди дєлать на мене. Нє, я оце оцього. Що ви тупо пишете? За що ви пишете? Де написано!? Не надо цього робить. Оці тупі наєзди - ви нічого писать не будете. Я вам зараз все об’ясню.

Нервовий чолов'яга не має ліцензії, та пасажирів возить. Хоча все заперечує. Шашку таксі, говорить, приліпив на автівку заради краси.

Водій таксі:

- У вас ліхтар на даху автомобіля.

- Що ліхтар? У мене таких машин 20 під під’їздом стоїть. Я прицепив ліхтара, щоб жінка приходила з ранку і сідала в цю машину, а не в ту. Це вообще беспредел начався на дорогах.

Затримувати таких порушників ревізори права не мають. Але можуть забрати автомобіль. Неврівноважених водіїв, за словами інспекторів, не надто багато. Більшість, усе-таки, нормальних.

Правоохоронець:

- Документи в порядку. В порядку. Є ліцензійна картка, страховка, застрахований водій.

Перевірки перевізників триватимуть до кінця літа. Нелегальних хочуть повиганяти з міста. Їм не можна довіряти людські життя.

Марна Борисполець, Святослав Мелешкін, НТН.