Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 травня 2010, 11:54 Службові злочини
Донецькі міліціонери викинули померлого після аварії хлопця у поле
Донецькі міліціонери викинули померлого після аварії хлопця у поле

На справжній театр абсурду перетворили трагічну ДТП донецькі міліціянти. Хлопця на дорозі збив автомобіль і правоохоронці взялися везти його до лікарні. Дорогою постраждалий помер. Сумна, але звична для фахівців, історія отримала просто дикий кінець: мертвого парубка працівники міліції до медиків не довезли - викинули в поле.

Максим невдало відзначив повернення з армії. Дорогою з гулянки нетверезий парубок вийшов на дорогу. Водійка "Ланосу" не встигла зреагувати - на повній швидкості автівка збила хлопця. Все відбувалося перед очима його друзів.

Андрій Андрощук, свідок:

- Заезд с заправки, пошли через него. Там начало трассы и секунды какие-то - бабах машиной. Я даже ни одним глазом, сразу как глаза закрылись, ничего не понял. Поворачиваюсь - может, метров 50, смотрю - задние стопы, смотрю, как притормаживает.

Повз місце аварії саме їхали міліціянти. Вирішили допомогти: поклали хлопця на заднє сидіння й хутчіш рушили до найближчої лікарні. Але не встигли - дорогою постраждалий помер. Реакція правоохоронців-помічників просто не може не здивувати: вони злякалися й викинули мертвого хлопця серед поля.

Валентин Фірс, заступник керівника слідчого управління ГУМВС України в Донецькій області:

- На наш вопрос, какие были мотивы - мы хотели помочь как девушке, так и пешеходу. Почему потом решили его вывезти и оставить в поле - испугались за то, что уехали с места преступления.

Свідки ж заперечують навіть початкові добрі наміри правоохоронців. Люди кажуть, від самого початку міліціянти поводилися агресивно.

Андрій Андрощук, свідок:

- Один парень, который с нами был, нас четверо было, испугался, побежал туда. Давайте скорую вызовем, они: "Та сейчас, мы сами разберемся". Предъявили корочку какую-то в лицо, по голове ударили, Максима кинули в багажник и увезли.

Родичі померлого досі в шоковому стані. За смерть сина перед ними навіть ніхто не вибачився.

Оксана Гомонова, сестра загиблого:

- Ничего не предлагали?

- Нет, ничего не предлагали.

- Морально не давили?

- Из них никто не обращался.

Керівництво донецької обласної міліції обіцяє своїм підлеглим суворе покарання. До справи взялася прокуратура.

Валентин Фірс, заступник керівника слідчого управління ГУМВС України в Донецькій області:

- Материалы уголовного дела находятся в прокуратуре, где в кратчайшее время будет вынесено решение о дальнейшей подследственности по данному делу.

Ігор Дьомін, керівник ЦГЗ ГУМВС України в Донецькій області:

- Сотрудники написали рапорт о том, чтобы уволиться из органов внутренних дел по собственному желанию, но руководство настаивает и будет настаивать, чтобы они были уволены за дискриминацию.

Не уникне кари й кермувальниця, що збила загиблого хлопця. Їй заборонено виїжджати за місто на час розслідування. Жінці нині світить від 3-х до 8-ми років позбавлення волі.

Олександр Токарев, Олександр Осадчий, Донецьк, НТН.