Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 квітня 2010, 15:56 Службові злочини
Кримська ДАІ взялася перевіряти пасажироперевізників
Кримська ДАІ взялася перевіряти пасажироперевізників

Не стежать за гальмами, їдуть на червоне та висаджують пасажирів серед дороги. Кримські ДАІвці взялися за автобуси та маршрутки. Полювати на порушників разом із міліціянтами вирушили й кореспонденти "Свідка".

Анатолій Борисенко, керівник відділу УДАІ в АР Крим:

- Крым у нас - тот райский уголок, который летом будут посещать миллионы туристов, которые будут приезжать не только на своих машинах, но будут пользоваться услугами общественного транспорта.

Головні порушники руху - маршрутники. До них інспектори ДАЇ беруться перших. Одразу витягають із-за керма водія. Пасажирів він висаджує просто посеред дороги. Водій пояснює свої дії просто: не забороняє знак - отже дозволено.

Водій-правопорушник:

- А зачем тогда этот знак подцепили? Для какой цели? Надо вешать на одинаковой стороне! При чем тут я? Если дорожники один там прицепили. От этого я 10 метров, как положено, стою!

- Согласно ПДД данные знаки указывают пешеходный переход, и зона действия данного знака 10 метров от пешеходного перехода!

Небезпека на дорозі й у салоні. Правоохоронці констатують: пасажири травмуються навіть без ДТП. Приміром, кажуть, нещодавно в Сімферополі кермувальник маршрутки так рвонув на сигнал світлофора, що люди в салоні попадали з місць. Жінка похилого віку зламала стегно. А екстремальний водій їй навіть не допоміг - просто висадив на зупинці.

Володимир Ковтун, старший інспектор відділу ДАІ м. Симферополя:

- Водитель вывел женщину из маршрутного транспортного средства, посадил на остановке на скамейку. Сам с места происшествия скрылся.

Винуватця цієї пригоди розшукують і досі. Самі міліціянти шоковані: пасажири не наважуються скаржитися на нахабних водіїв, частіше навіть захищають кермувальників. Тоді як серед них купа порушників. За півгодини на маршрутників уже десятки протоколів.

Анатолій Борисенко, керівник відділу УДАІ в АР Крим:

- За трое суток этой операции выявлено 258 нарушений, допущенные водителями автобусов. Среди этих нарушений, могу сказать, за эти 3 дня - 5 фактов, в которых водители оформлены за управление транспортным средством в состоянии опьянения, как алкогольного, так и 2 факта в состоянии наркотического опьянения. Это пугающие цифры.

Якщо при кермі просто лихач - це ще півгоря, кажуть інспектори. Якщо п’яниця або наркоман - бути трагедії. Якщо уважний водій - підвести може авто. Під час рейду такі машини даївці зі шляхів прибирали. І щоразу нагадували власникам головні принципи безпечного кермування: повага до інших, дотримання правил і жодного поквапу.

Анатолій Борисенко, керівник відділу УДАІ в АР Крим:

- К водителям хочу обратиться, чтобы они были взаимовежливы на дорогах, не гнались за этим длинным рублем, соблюдали ПДД, ибо вы сами знаете, что водитель везет в автобусе много человеческих судеб. Чтобы сберечь эти судьбы, не надо нарушать ПДД!

Світлана Скляренко, Юрій Ламзин, Крим, НТН.