Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 квітня 2010, 15:06 Службові злочини
В Одеській області п'ятеро міліціонерів катували затриманих
В Одеській області п'ятеро міліціонерів катували затриманих

І знову кати при погонах. На Одещині затримали п’ятьох міліціянтів, що вибивали з підозрюваних свідчення струмом. Справа набула розголосу, коли нею зацікавились СБУ та прокуратура.

Ця історія почалася ще в січні. Через крадіжку деталей до екскаватора міліціянти запросили до райвідділку двох мешканців Іванівського району. Аби почути зізнання, чоловіків нещадно побили кулаками й гумовим кийком. Одному із затриманих навіть натягали на голову целофанового пакета, а крізь тіло пропускали струм.

Євген Осипов, постраждалий:

- К ушам привязали провод, начали бить, но когда слетел провод с уха - кто-то из них сказал: давай к половому органу привяжем провод. Ну, этот, который шепелявил, вцепил к половому органу провод - и начали задавать опять вопросы. А потом, когда они сидели, - они уже были подвыпившие, они уже не спрашивали, где запчасти.

Не витримавши знущань, побиті чоловіки визнали себе винними. Та щойно вийшли з райвідділу, звернулися до лікарів і прокуратури. Під час зведення віч-на-віч постраждалі вказали на своїх катів. П’ятьох співробітників карного розшуку, керівника та його підлеглих, уже звільнили з лав міліції. Справу проти них порушила прокуратура.

Едуард Дзебко, прокурор Роздільнянського району Одеської області:

- В ходе обысков, опознаний данные доследственной проверки нашли своё подтверждение, и на следующий день пять работников задержаны судом на два месяца.

Михайло Яцков, керівник ГУ УМВС України в Одеській області:

- Все это должно довестись до логического конца. Вроде, были изъяты орудия пытки, это аккумулятор, провода какие-то. Но это идет процесс доказательства.

Доки триває слідство, керівництво Роздільнянського райвідділу усунули від виконання службових обов’язків. За останні два тижні чищення кадрів на Одещині позбавили роботи 12-х правоохоронців.

З Одеської області - Оксана Піднебесна, Влад Величко, НТН.