Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 березня 2010, 10:46 Службові злочини
У Маріуполі адвокат "замовив" свого клієнта
У Маріуполі адвокат "замовив" свого клієнта

Спочатку захисник авансом отримав майже дві з половиною тисячі гривень. А коли зрозумів, що вирок буде не на користь підсудного, найняв свого друзяку-наркомана. Він мав зашкодити звинувачуваному потрапити до зали Феміди.

Мешканці багатоповерхівки знайшли в під’їзді свого сусіду. Чоловік ледве дихав і стікав кров’ю. Лікарі швидкої встигли його врятувати, потім зателефонували до міліції.

Андрій Хізанашвілі, керівник відділу Маріупільського МУ міліції:

- Было установлено, что данный человек является частным предпринимателем. Не совсем у него хорошо складывалось в семейной жизни и в плане бизнеса - было множество проблем. На данного человека был составлен административный протокол за управление автомобилем в нетрезвом состоянии, машина была поставлена на штрафплощадку, материалы переданы в суд.

Уже незабаром міліціянти з'ясували, що так розправилися з підприємцем не конкуренти. Бізнесмена замовив... його ж адвокат. Водій найняв захисника, щоб виграти судову справу, забрати посвідчення й не сплачувати штрафів. Та й гадки не мав, що слуга закону замовить клієнта, аби не повертати авансу за роботу.

Андрій Хізанашвілі, керівник відділу Маріупільського МУ міліції:

- Наш адвокат являлся лицом, употребляющий наркотические вещества, круг общения у него был из таких людей. То есть, те деньги, которые он взял в качестве аванса за выполненную работу, эти деньги у него все разошлись. Адвокат попросил своего знакомого 80-го года рождения, также наркомана, причинить телесные повреждения нашему потерпевшему с той целью, чтобы тот не явился в суд.

Найманець каже: й сам розумів, що міліціянти прийдуть по нього. Та півтори тисячі гривень, за які міг купити наркотики, переважили. На мокру справу пішов із металевим прутом.

Затриманий:

- Я не ожидал, что так получится. Просто я, как бы, во-первых - у меня зрение плохое, то есть, ударил его два раза, я не смотрел, что с ним произошло, я просто побежал вниз. Для меня было достаточно, что он упал. Я ушел. В итоге оказалось, что я проломил ему череп.

Підприємець оклигав і вже свідчить. Адвокатові-наркоману та його другові загрожує до 8 років ув’язнення.

Олександр Токарев, Олександр Осадчий, Донецька область, НТН.