Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 березня 2010, 14:22 Службові злочини
У Тисмениці депутати не дають відреставрувати єдиний кінотеатр
У Тисмениці депутати не дають відреставрувати єдиний кінотеатр

Замість масових заходів і перегляду кінофільмів - руїни і пляшки з-під алкоголю. Двадцять років на Івано-Франківщині в містечку Тисмениці занепадає кінотеатр. Коли ж зрештою знайшовся інвестор, депутати вирішили: пиво для молоді ліпше за концерти та культурне дозвілля.

Підлога прогнила, дах валиться на голову. Старий кінотеатр - поряд із відремонтованою міською радою. Востаннє фільм у ньому показували 94-го. І вже 16 років замість культурної програми - пляшки з-під пива. Люди кажуть, хотіли б розважитися, та ніде.

Максим Боднар, мешканець м. Тисмениці:

- Я не бачив, щоб якісь об’яви висіли, щоб можна було зайти. Як би побачив, що шоу якесь, чи театр - приїхав, можна було б подивитися, а так - нічого.

Міські урядники притакують: самі бари й ресторани. Більше розваг - катма.

Олег Шкромида, заступник Тисменицького міського голови:

- Ситуація критична, проводяться масові заходи в середньоосвітній школі, в школі мистецтв, а таке, щоб було суто міське - нема.

Інвестор знайшовся - вперше за 20 років. Пан Андрій - учитель у школі, музикант. Наборг придбав апаратуру, дістав гроші на ремонт. Хотів створити в кінотеатрі центр культурного дозвілля, та не дали.

Андрій Василюк, учитель:

- Я планував зробити там концертний зал, якого в Тисмениці немає, я планував відновити показ фільмів, якого в Тисмениці немає і не буде.

Депутати пояснюють: дозвіл на оренду комунального приміщення дав міськвиконком, а треба було розглядати питання на сесії міськради.

Ярослав Кравець, депутат Тисменицької міськради:

- Сьогодні нам не пояснили, що там буде, ми і не готові були слухати.

Пан Андрій натякає: депутатів слід "задобрити".

Андрій Василюк, учитель:

- Не зловили за руку, то і не знаєш, але в мене є інформація, за голосування - 50 доларів, такі речі пропонують.

На це грошей інвестор не передбачив. А поки депутати вирішують, чи дозволити чоловікові відремонтувати приміщення, нація деградує. З культурним дозвіллям у більшості сіл і містечок - клопіт.

Андрій Микитин, голова громадської організації:

- Не опалюється, нічого не робиться, там горобці літають в окремих приміщеннях, молодь п’є, вживає наркотики, влаштовує бійки, молодь докотилася до такого жахливого стану, особливо в селах, нема чим людям зайнятися.

Від безвиході молодь їде за кордон, або ж до столиці.

Вікторія Сіменюк, Павло Новиков, Івано-Франківська область, НТН.