Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 березня 2010, 11:49 Службові злочини
Правоохоронці з'ясовують причину смерті однорічної дитини
Правоохоронці з'ясовують причину смерті однорічної дитини

Недогодовування, недбальство лікарів або ж вроджені вади? Львівські міліціянти з'ясовують, що спричинило смерть однорічної дитини.

Два дні мати спостерігала за хворою дитиною, викликала медика, коли донька не прокинулася. Що в Іванки хронічне виснаження та цілий букет хвороб - діагностували аж в обласній онколікарні. Але лікувати маля було запізно, наступного ранку воно померло.

Олександр Миндюк, головний лікар дитячого медичного центру:

- Те, що було видно при розтині візуально, - це були виражені зміни хронічного характеру кішківнику. Тому причиною дефіциту маси тіла можуть бути тривале порушення всмоктування у цієї дитини.

На запитання, хто ж допровадив крихітку до критичного стану, медики відповідають обережно, мовляв, могли недогодовувати, а міг бути й вроджений дефект кішківника. Яворівські ж міліціянти стверджують: у цій сім'ї малечею не надто переймаються.

Микола Гладюк, перший заступник керівника Яворівської РВ міліції:

- Дані діти, я би сказав, виховувалися у поганих умовах. Умовах, які не є достатніми для даних дітей.

Дивує міліціянтів реакція матері на стан доньки: мовляв, жінка, що вже виховує трьох дітей, мала б помітити, що дівчинка розвивається зі значними відхиленнями.

Микола Гладюк, перший заступник керівника Яворівського РВ міліції:

- Мати, взагалі, спокійно ставилася до такого стану дитини. Хоча, вона у поясненні викладає зміст, що вона, нібито, раніше зверталася до лікарів, лікарі її заспокоювали та казали, що усе нормально.

Леся, родичка:

- Мені жалко тих дітей. То ж пияки! Я сама лічно на власні очі бачила, приїжджала машина з лікарями. А вони закриваютьтся, засовують на замок і не пускають лікарів до тих дітей.

Самі ж батьки не надто зраділи журналістам.

Вже поза камерою бабця померлої дівчинки розповіла, що місцеві лікарі ніколи до них не заходили, і на скарги матері щодо стану дитини не звертали жодної уваги. Шукати правду "Свідок" вирішив у Яворівської фельдшерки. Зв'язатися з нею вдалося лише наступного дня, але почувши запитання про Іванку, медпрацівниця вимкнула телефон.

Натомість львівські лікарі запевняють: у дитини відхилення зі здоров'ям почалися давно, та фельдшерка, що мала наглядати за розвитком немовляти, чомусь їх не помітила. А правоохоронці вирішують, чи порушувати кримінальну справу проти батьків.

Євгенія Полікарпова, Михайло Заярнюк, Львівська область, НТН.