Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 березня 2010, 10:54 Службові злочини
Львівські дороги навесні - справжнє випробування для водіїв
Львівські дороги навесні - справжнє випробування для водіїв

Одна з найголовніших причин весняних аварій - погана дорога, принаймні в Україні. Ями й баюри, якими рясніють дрібні вулички та магістралі - справжнє лихо для водіїв. ДАІ-вці постійно виказують комунальникам, але ті хіба розводять руками. Не додають оптимізму й прогнози фахівців: якщо сьогодні не знайти на ремонт мільйону, завтра вже не вистачить і десяти.

Однією з найгірших вулиць Львова є Кульпарківська. Її, хоч і "латали" не раз, та марно. Самі тобі ями й баюри. Багато їх і в інших частинах міста. Це значно збільшує ризик під час руху.

Богдан Мицак, керівник відділу ДАІ м. Львова:

- Кожний дорожить своїм автомобілем і старається якомога більше об’їжджати. При зміні напрямку дорожнього руху і виїзді на зустрічну смугу руху є такі ДТП, зафіксовані.

Не задоволені дорогами й водії. Кажуть: уже звикли, що у Львові щовесни - справжній "армагеддон". Тож залишається маневрувати.

Андрій, водій:

- Помаленьку мусимо їхати, вважати на машину.

Та найбільше незручностей через такі дороги для водіїв маршруток і автобусів. Скаржаться: об'їжджають кожну яму.

Богдан, водій автобуса:

- В нас є графік, ми не вкладаємось в графік, тому що поки об’їдеш кожну яму, то треба їхати як по лабіринтах

Аби не влетіти у яму та не лишитись без коліс, у ДАІ радять не гасати по місту й уважно стежити за дорогою.

Ярослав Качинський, старший інспектор ДАІ м. Львова:

- Треба заздалегідь це передбачити, рухатись з невеликою швидкістю і, як кажуть, легенько зманеврувати, десь об’їхати. Якщо нема такої можливості - переїхати яму.

Якщо заглибення на дорозі, понад чотири сантиметри, - це вже порушення норми, розповідають у Державтоінспекції. Таких дефектів на львівських шляхах рясно. Щоб виправити ситуацію, правоохоронці неодноразово зверталися до комунальників. Тільки в лютому надіслали понад тридцять приписів. У відповідь - самі відмовки.

Богдан Мицак, керівник відділу ДАІ м. Львова:

- Реагування є, але реагування, знаєте, чисто формальні, що немає коштів, буде, як кажуть, відремонтовано у першому кварталі.

Львівські правоохоронці застерігають: якщо грошей не буде, будуть аварії, а з ними й людські жертви.

Галина Лемішко, Юрій Котоус, Львів. НТН.