Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 лютого 2010, 15:05 Службові злочини
На Сумщині автоцистерна з паливом виявилася нікому не потрібною
На Сумщині автоцистерна з паливом виявилася нікому не потрібною

Третій місяць снігового полону: ще в середині грудня величезна автоцистерна привезла паливо на один із заводів Сумщини. Стоїть не розвантажена й досі - її замело майже по віконця.

Сніговими кучугурами до неї вже ледь дійдеш: ще у грудні автоцистерна привезла паливо до Попівського заводу. Через негоду затрималася в дорозі на два дні. За цей час підприємство перейшло на газ. Злити рідину відмовилося.

Руслан Дмишук, директор Попівського експериментального заводу:

- Стоїть, як на стоянці, ми її охороняємо, вона в нормальному стані.

Сергій Монатко, власник автоцистерни:

- Тысячу гривен - сутки простоя.

Пан Сергій працює з перевезеннями вже четвертий рік. Каже, таке з ним уперше: машини начебто й не затримують, але й із чужим вантажем не поїдеш.

Сергій Монатко, власник автоцистерни:

- Как я уеду? Меня, во-первых, не выпустят с завода. Охрана, тот же директор сказал: "Ну как я тебя выпущу?!" И даже если он меня выпустит, куда я с грузом без документов? Плюс она может свободно писать заявление, что я украл у нее груз, и я получаю уголовную статью.

Власник машини розповідає про жінку, з якою провадив перемови. Вона, начебто, є засновницею київської фірми, що замовила паливо для заводу, й за нього заплатила. Під час телефонної розмови пані твердить: вона лише посередниця, всі запитання до директора.

Генадій Желевинський, директор ТОВ "Укрбіохім" (телефоном):

- Ведем переговоры с другими заводами с тем, чтобы они его разогрели у себя и слили. Но, понятно, как решится вопрос с оплатой перевозки, я не в курсе. Мы в любом случае оплачивать дальнейшую перевозку этого топлива не будем.

Гнати цистерну власним коштом не бажає й перевізник. Тим паче, дорогу йому пропонували аж до Вінницької області. Розібратися на місці чоловік просив правоохоронців.

Олександр Лазаренко, заступник Конотопського міжрайонного прокурора:

- Никаких оснований говорить, что машина удерживалась, нет на сегодняшний день. Есть обычные гражданско-правовые отношения, которые должны быть решены в судебном порядке. Ни о каком уголовном преступлении речь не идет, нет преступления.

Перевізник уже й сам хоче подавати позов. Та не знає: з чого погашати позику на авто, доки триватиме судова тяганина.

Оксана Москаленко, Олександр Федчун, Сумщина, НТН.