Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 грудня 2009, 13:32 Службові злочини
На Київщині вилучили шість з половиною тон неліцензованої піротехніки
На Київщині вилучили шість з половиною тон неліцензованої піротехніки

Шість із половиною тон неліцензованої піротехніки вже вилучили на Київщині. Разом із правоохоронцями ненадійні салюти вишукували й наші журналісти.

"Ви продаєте неліцензовану піротехніку - тоді ми йдемо до вас", - подумали правоохоронці й організували рейд. Спочатку маскувалися під покупців.

Раптом, неждано-негадано показують міліційне посвідчення. Усіх продавців нелегальної продукції можна умовно поділити на три категорії. Перша - це люди, які товар свій віддають без бою, і з порушенням погоджуються.

Друга категорія - ті, хто неліцензовану піротехніку намагається приховати.

Третя - найнебезпечніша категорія продавців, агресивні. Приміром, оцей хлопець спілкуватися із стражами порядку не хоче. Залякує і викликає друзів.

У райвідділку хоробрість як корова язиком злизала. Тепер у хлопчини інша тактика: на жалість б’є.

Затриманий:

- Документы не те, что надо, и забрали. А что делать, если роботы нет? Семью надо кормить.

За два дні міліціонери обійшли понад двісті ринків та супермаркетів Київщини. Піротехнічний вилов вражає: шість з половиною тон. Усіх продавців оштрафували, продукцію - вилучили.

Євген Стевко дільничний інспектор Броварського МВ МВС:

- Порушення правил здійснення виробництва та здійснення торгівлі піротехнічними засобами. Було зібрано піротехнічний матеріал, і зібраний матеріал буде поданий до суду.

Неліцензована піротехніка небезпечна для життя, застерігають стражі порядку. Й додають: продовж новорічних свят контроль за продажем такої продукції посилять. Щоправда, за всіма не встежиш. А тому купувати таке стріливо чи ні, залежить винятково від вас.

Борис Сачалко, Дмитро Денисов, НТН.