Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 травня 2014, 21:45 Контрабанда
До столиці везли цілий арсенал
До столиці везли цілий арсенал

На Київщині затримали автофургона, наповненого запасними частинами до вогнепальної зброї. Вже відомо - небезпечний вантаж везли до столиці. Кому був адресований арсенал і де тепер інша його половина - дізнаються слідчі.

Уранці на західних підступах до  столиці спокійно. Транспорт, що рухається через  блокпост, тут зупиняють вибірково, головний об'єкт перевірок - вміст багажників.

- Ні вибухівки, нічого немає?

- Нічого немає.

- Добре, закривайте.

Приблизно о восьмій ранку пильне око вартових фіксує підозрілого Форда, що прямує з Вишневого. Його зупиняють, водій автофургона помітно нервується. Коли ж правоохоронці зазирнули всередину - присвиснули: у салоні побачили справжній військовий арсенал. Новенькі магазини й затвори до автоматів Калашникова, пістолетів і гвинтівок, рами до кулеметів і безліч армійського начиння - усе акуратно запаковане в сумки та дорожні валізи.

Микола Жукович, керівник відділу УМВС України в Київській області:

- На даний час ми усе це вилучаємо. В рамках уже відкритого кримінального провадження за ст. 263 КК України - незаконне поводження зі зброєю - ми будемо проводити експертизу на те, що це придатне до бойової зброї чи не до бойової.

Про походження небезпечного краму його власники не розповіли. А  прямували, кажуть, до столиці - торгувати. Мовляв, зброя нині комусь та згодиться.

Микола Жукович, керівник відділу УМВС України в Київській області:

- Два чоловіки - водій і пасажир. Ми будемо з ними працювати теж і з'ясовувати, що ж це був за вантаж, звідки він узявся і куди його везли. Такі запасні частини, напевно, одна машина везла як одну партію, інша могла везти якусь іншу.

Обидвох кур'єрів затримали. Де інша частина комплектовання до вогнепальної зброї - дізнаються правоохоронці. А на всіх блокпостах на Київщині посилено режим перевірок.