Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 травня 2016, 20:46 Катастрофи
На Вінниччині під час руху загорівся пасажирський потяг
На Вінниччині під час руху загорівся пасажирський потяг

На Вінниччині зайнявся пасажирський потяг. Він спалахнув просто під час руху і вигорів майже вщент. Машиністи вчасно зреаґували на надзвичайну ситуацію, екстренно зупинили поїзд і почали евакуювати три сотні пасажирів. Чи є постраждалі та чому загорілися вагони?

Вщент згорілий вагон, сидіння у кіптяві, сморід, поруч метушаться рятувальники, а слідчі складають опис пошкоджень. Нині ця картина нагадує кадри з фільму жахів. Хоча насправді це - приміський пасажирський потяг Вінниця-Христинівка.

- На даний час ми опитали свідків і очевидців. Більше я вам нічого не можу сказати!

О 15-й годині потяг із трьома сотнями пасажирів за графіком виїхав із залізничного вокзалу. О 18.30 електричка зупинилася на станції Самчинці. А вже за кілька кілометрів щось пішло не так.

- Не доїжжа два кілометри до пєрєєзду, тут кажуть, що загорівся! Їхало сім пожарних машин.

Олександр, пасажир:

- Я якраз задрімав був на сидінні у другому вагоні, коли почув дим, і люди начали говорити, шо шось, навєрно, горить!

Зайнялося в передній частині потягу. З моторного відсіку вогонь швидко поширився на пасажирський салон. І вже звідти на інший. Машиністи екстрено зупинили поїзда та оголосили евакуацію. Вже потім побігли відчіпляти охоплені полум'ям вагони. 

- В районі села Семенки сталося загоряння моторного вагону.

Паніки вдалося уникнути, та людей висадили серед поля. Тож їм лишалося хіба що спостерігати за вогнем, що нещадно нищив дизеля. 

Олександр, пасажир:

- Люди начали виходити прямо посеред поля. Валив дим, вонючий такий, як проводка горить…

Займання рятувальники гасили близько двох годин. Вилили шість автоцистерн, згодом пожежний потяг відтягнув згорілу електричку на запасні колії.

Олександр Кутовий, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області:

- Всього вогнем пошкоджено три вагони. Два з них було відтягнуто на залізничну станцію села Райгород і один з них залишився на цьому місці, так як полум'я охопило його найбільше.

Тим часом переляканих пасажирів по домівках розвозили автобусами. Також пригнали і додаткового потяга.

Олександр, пасажир:

- Де-то чекали до двух часов, пока дизель-поїзд нас усіх забрав. А хто не дочекався - на трасу виходив вінницьку і добирався.

Олександр Кутовий, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області:

- Працівники залізниці діяли швидко, оперативно і грамотно. Тому вдалося уникнути жертв та постраждалих.

За фактом пожежі на залізниці у поліції розпочали кримінальне провадження. Щоправда, поки інцидент кваліфікують як умисне пошкодження майна.

Ольга Єфремова, співробітниця відділу ГУ Національної поліції у Вінницькій області:

- Передбачена відповідальність кримінальна у вигляді від трьох до десяти років позбавлення волі. Причини загоряння будуть встановлені після проведення експертизи, за результатами якої й буде надана остаточна правова кваліфікація даній події.

А поки експерти з'ясовують деталі - люди, що користувалися цим приміським потягом, просять залізничників не відміняти рейсу.