Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 квітня 2016, 22:44 Катастрофи
Свято феєрверків в Індії закінчилося кривавим вибухом та пожежею
Свято феєрверків в Індії закінчилося кривавим вибухом та пожежею

Більше ста загиблих і майже чотири сотні поранених! В Індії лікарні працюють у посиленому режимі! Адже в неділю релігійне свято закінчилося страшною трагедією. В храмі під час шоу феєрверків сталася пожежа і вибухи! І хоча головна версія - це недбальство, в поліції розглядають і версію теракту.

Сотні людей - зі страшними опіками та пораненнями. Біль та сльози. Лікарні в Індії переведені в посилений режим після вчорашньої трагедії у храмі. Тоді загинуло більше сотні вірян.

Пожежа почалася у неділю вночі. У храмі Путтінгал - у штаті Керала - якраз проходив релігійний фестиваль. Люди підривали феєрверки. І саме вони, за попередніми даними, й стали причиною займання. 

- Це був дуже велике свято в храму, і я прийшов сюди, щоб побачити його з моєю родиною. Ми були дуже щасливі, і всі троє з нас, включаючи мене, мого брата і його сина, сиділи там, коли спалахнула пожежа і почилися вибухи. Великий шматок каменю відлетів і вдарив мого брата насмерть по голові.

Найбільш важких пацієнтів зараз переводять у лікарні Мумбаї та Делі.

Нарендра Моді, Прем'єр-міністр Індії:

- Важко пояснити, як це сталося. Травмовані люди, які знаходилися за 200 метрів від пожежі. Лікарі сказали мені, що в деяких випадках тіла і голови розлітатися через вибух. Я тільки можу здогадуватися, наскільки серйозний був масштаб лиха.

Хто винен у трагедії? І чи давала влада дозвіл на фестиваль феєрверків? Зараз триває розслідування. Поліція виявила три покинуті автомобілі із піротехнікою неподалік від храму. На місці працюють сапери. Вже затримали п'ятеро людей. Ще проти шести - серед яких представники виконавчого комітету храму та підрядники, які відповідали за шоу феєрверків - порушені справи. А щонайменше 10 піклувальників храму після пожежі втекли.