Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 лютого 2016, 22:25 Катастрофи
Канадська столиця потерпає від снігопаду
Канадська столиця потерпає від снігопаду

Столицю Канади Оттаву завалило снігом. Такої бурі там не було понад 120 років! На вулицях - замети по шию. Місто буквально паралізоване. Як люди і машини долають снігові завали - дивіться далі.

Столицю Канади - Оттаву - засипало! Снігова буря таких масштабів востаннє лютувала тут більше 120 років тому. В аеропортах - тисняви. Там скасовані десятки авіарейсів. Та найбільше страждають містяни на вулицях, бо автобуси відстають від графіка на кілька годин. Тож люди замерзають на зупинках.

- Чекаю більше двох годин. Дуже змерзла. За цей час тут проїжджає до півсотні моїх автобусів. Зараз жодного.

- Рух жахливий. Ті автобуси, що приходять, повністю забиті людьми. Неможливо в них залізти.  

Наземний траспорт виявився геть не готовий до таких сніжних випробувань. Чимало автобусів просто зламалися.

Мет Скьюб, репортер:

- Це чорт зна що. Тут зламалися одразу два автобуси. Там за поворотом - така ж картина. Бачите, ще один автобус не працює.

Через завірюху в Оттаві більше сотні аварій та величезні затори на дорогах. Влада рекомендувала не сідати людям за кермо. Безсилі перед стихією й рятувальники та правоохоронці. Позаяк їхні автомобілі стають заручниками снігових заметів. Ось таку картину можна побачити у столиці.

Через потужні хуртовини влада тимчасово зупинила рух шкільних автобусів. І погода в Оттаві найближчим часом не поліпшиться. Там очікують на крижаний дощ та продовження заметілі. Північ США також закидало снігом. Через негоду там скасовано майже півтори тисячі авіарейсів. В ДТП в штаті Індіані потрапило більше 60 автомобілів.