Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 грудня 2015, 23:55 Катастрофи
У російському Волгограді вибух газу зруйнував будинок
У російському Волгограді вибух газу зруйнував будинок

Посеред зими вони опинилися фактично на вулиці. Втратили все! Документи, одяг, майно. У Волгограді розбирають завали дев'ятиповерхівки, яку зруйнував вибух газу. Рятувальники досі не можуть знайти чотирьох людей. Полісмени з'ясували особу лише одного загиблого. Це 76-річний чоловік. Він мешкав у квартирі, в якій і пролунав вибух. Там також був прописаний і онук дідуся, який перебував на обліку у психіатра.

Без квартири, грошей та документів! У Волгограді за два тижні до нового року люди залишилися без нічого. В їхньому будинку напередодні вдень вибухнув газ. Коли приїхали рятувальники, пролунав ще один вибух. А після нього - серія незначних. Як наслідок - обвалилася зовнішня стіна дому. На цих кадрах горять три поверхи. Та за кілька годин вже утворилася прогалина з дев'ятого до першого! Люди кидали свої речі, хапали дітей і вибігали надвір. Там їх чекали медики. 

Алла Єгорова:

- Страх, закрываю глаза - в ушах этот взрыв. Страшно очень.  

11 людей травмовані. Десятеро з них - це мешканці будинку. Один - випадковий перехожий, який був на вулиці. Серед постраждалих - Оксана Балакіна. Вона разом із двома дітьми цю ніч провела в родичів. У пункт тимчасового розміщення прийшли підібрати одяг для півторарічного Іллюші. Хоча б на перший час.

Оксана Балакіна, постраждала:

- Он очень испугался. Заплакал, испугался, потому что, ну такой толчок был, как будто землетрясение что ли, не знаю. Очень испугался. Мы даже, в принципе, и не поняли сначала, что произошло.

У пунктах тимчасового розміщення організували харчування та збір речей для постраждалих. Тут же будуть оформляти документи, потрібні для отримання компенсацій.
І дотепер невідома доля чотирьох людей. Рятувальники працювали всю ніч. Ще в неділю з-під уламків витягли одного загиблого. До ранку розібрали значну частину завалів. З місця вивезли понад 20 вантажівок з уламками. Вже вдалося зняти майже всі небезпечні конструкції на фасаді й у середині багатоповерхівки.