Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 жовтня 2015, 21:30 Катастрофи
Вибух газу залишив без житла мешканців 20 квартир у Кривому Розі
Вибух газу залишив без житла мешканців 20 квартир у Кривому Розі

Потужний вибух пролунав вночі у Кривому Розі на Дніпропетровщині. Рвонуло з такою силою, що у двадцятьох квартирах повилітали вхідні двері та вікна. За кілька хвилин ще й спалахнула пожежа. Що це було - теракт чи людське недбальство?

Справжнє нічне жахіття пережили мешканці п'ятиповерхівки по вулиці Лермонтова, 11.

- Ми спали. Коли проснулися от взрыва.

Герман Рябов, мешканець будинку:

- Стекло одно вылетело, в другой комнате, в третьей. Балкон вылетел и дверь ушла в квартиру.

Внаслідок потужного вибуху в усіх двадцятьох квартирах під'їзду повилітали вхідні двері та більшість віконних рам. Мало не до смерті налякані люди повибігали на вулицю.

- Я одно пальто на ночнушку одела и всё, и сапоги на босую ногу.

Втім, самостійно вийти на двір вдалося не всім. Після вибуху, що стався у квартирі на другому поверсі, спалахнула пожежа. Тож кілька квартир опинилися оповиті густим отруйним димом. Рятували бранців надзвичайники.

- Одну семью спасли на пятом этаже, там было трое деток.

Олександр Воскобійник, керівник відділу Держслужби з надзвичайних ситуацій м. Кривого Рогу:

- Кого вывели, кого вынесли, кого в аппаратах для дыхания вывели, потому что были все пожилые в основном люди. Кто с палочкой, кто неходячий - бабушки.

Загалом із охопленого вогнем під'їзду вивели двадцятьох чотирьох людей. Сімох відправили до лікарні, адже люди встигли надихалися чаду. Нині з усіма, хто пережив нічне жахіття, працюють психологи.

Світлана Брага, психолог:

- Ухудшается их состояние как общее, так и физическое при воспоминании о том, что их вещи - материальное имущество - может быть залито или испорчено дымом всё.

Тим часом вже є попередні причини лиха - вибух стався через витік газу в квартирі, де мешкає 76-річний дідусь. Нині його шукає міліція, адже страшної ночі його вдома не було. Тим часом постраждалі родини, оселі яких зруйновані, тимчасово оселилися у місцевому ліцеї. Скільки там мешкатимуть - поки невідомо.