Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 січня 2015, 21:18 Катастрофи
СБУ розслідує диверсію на Запоріжжі
СБУ розслідує диверсію на Запоріжжі

Контртерористична операція триває в Запорізькій області. Її розпочала Служба безпеки України після підриву залізничного мосту в Розівському районі, що межує із Донеччиною. Диверсію влаштували напередодні, а вже сьогодні є певні висновки експертів.

На околиці села Кузнецівки рвонуло напередодні о пів на четверту. Злетів у повітря залізничний міст, яким саме йшов потяг. За півсотні метрів звідти мешкає пані Надія. Каже, від вибухової хвилі в неї повилітали шибки та потрощило дах.

- І кришу зірвало. Тепер ось люди, із сельсовета дали людей, синок он ремонтирує.

На допомогу пенсіонерці одразу приїхав її син. Каже, побачене шокувало.

- Завернув сюда, нема нікого. Я як глянув, я сразу пойняв, шо мост. Заходжу, вікна все обвалено туда.

Цей вантажний потяг з 55 вагонів прямував до Маруполя із партією залізною руди. Внаслідок вибуху 28 вагонів зійшло з рейок. За словами правоохоронців, вибуховий пристрій заклали під опору мосту. На щастя, минулося без постраждалих. Майже добу на місці пригоди працювали експерти. Кажуть, рвонула бомба, не менша за 40 кілограмів у тротиловому еквіваленті. Служба безпеки порушила кримінальну справу.

Олександр Шацький, прокурор Запорізької області:

- Возбудили по 113 уголовного кодекса - это диверсия. Можно говорить, почему так или не так, если вы почитаете две эти статьи - они особо ничем не отличаються. Когда будут установлены лица совершившие, тогда уже можно говорить о чистой юридической квалификации.

Нині в Запорізькій області триває контртерористична операція. В СБУ кажуть, що вже з'ясували особи диверсантів. Тепер на них полюють.