Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 липня 2014, 20:47 Катастрофи
У Мексиці зійшов з рейок пасажирський потяг
У Мексиці зійшов з рейок пасажирський потяг

Мати школярки зарізала вчителя перед очима у всього класу. Моторошне вбивство сколихнуло французьке місто Альбі. 47-ирічна жінка вдерлася на урок і накинулася з ножем на педагога. Поранила чоловіка в живіт і втекла. Схопили нападницю за півгодини. Мотиви злочину з'ясовують. Медики перевіряють психічний стан затриманої. Психологи працюють і зі школярами, які стали свідками злочину.

Вантажний потяг з міґрантами на даху зійшов з рейок у Мексиці. 7-ро нелеґалів загинули, десятки дістали травм. Перекинулися вагони на зіпсованій ділянці залізничного полотна. Втім, слідчі не відкидають і версії про помилку машиніста. Подорожні з центральної Америки в пошуках ліпшого життя дедалі частіше мандрують на північ, до американського кордону. Вони здебільшого не мають документів, їдуть на товарняках.

У єгипетському місті Олександрії висадили в повітря пасажирського потяга. Через вибух саморобної бомби, закладеної у вагоні, на лікарняні ліжка потрапили до 10-ка людей. З ранами, опіками й переламами. З-поміж найтяжче травмованих - немовля. Неофіційно ЗМІ сповіщають про одного загиблого пасажира. Утім, влада інформації не підтверджує. Невідомо поки й хто скоїв теракт. 

Видовищна піщана буря - в американському місті Феніксі. Руда імла погіршила видимість на дорогах до мінімуму, пообривала дроти електромережі й подекуди пошкодила дахи будинків. Вирувала стихія недовго. Синоптики завчасно попередили населення про неї. Минулося без жертв і постраждалих.

Тим часом, на Атлантичному узбережжі Сполучених штатів - велетенські хвилі здійняв буревій Артур. Шторм посилюється, йому вже надали другу категорію, позаяк вітер дме зі швидкістю 50 метрів за секунду. З приморських районів Північної Кароліни, Вірґінії й Масачусетсу евакуйовують мешканців. Сезон буревіїв в Атлантиці триває з кінця червня до листопада. Влада радить людям пильнувати, і не зважаючи на свято - американці нині відзначають день незалежності - закликає за можливості пересидіти негоду вдома.