Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 квітня 2014, 20:48 Катастрофи
Огляд світових новин
Огляд світових новин

Потужний землетрус на півночі Чилі. Щонайменше п'ятеро людей загинули, кілька травмовані. Цілу ніч рятувальники евакуйовували мешканців узбережних районів. Поштовхи магнітудою 8,2 сталися неподалік великого міста Ікіке. Після цього суходіл накрило потужне цунамі. Висота хвиль сягала двох метрів. Коливання спричинили також зсуви, обривання ліній електромереж і завали на дорогах. В одному з чилійських міст зруйнувалася жіноча тюрма. Скориставшись з цього, понад три сотні ув'язнених втекли. Щоб запобігти злочинам і мародерству, до реґіону стягують війська і поліцію. Через стихію в зоні ризику також Колумбія, Панама й Коста-Рика.

***
Щонайменше 3-є людей загинули внаслідок зіткнення риболовного човна й вантажного судна поблизу берегів Іспанії. Двох зниклих безвісти шукають. Від удару човен потонув за лічені хвилини. З води вдалося врятувати половину екіпажу. Причини аварії, що сталася північніше провінції Ґалісії, з'ясовують.

***
Через повені страждають жителі північної частини Перу. Люди там утратили домівки. Від заливних дощів з берегів вийшла річка Уаяґа. Це і створило надзвичайну ситуацію. Мешканці чотирьох населених пунктів сидять без води й електрики. Під водою - сотні будинків, зруйновано школи й лікарні. Рятувальники евакуйовують людей із дахів їхніх осель. За підрахунками місцевої влади, потребують допомоги майже 400 родин.

***
Щонайменше двоє болівійців загинули, двадцять п'ятеро постраждали під час сутичок шахтарів із поліцією. Акції незалежних вуглярів проти нового гірничовидобувного закону, який влада ухвалила тиждень тому, переросли в зіткнення в місті Кочабамбі. Правоохоронці спочатку були змушені ховатися від розлючених протестувальників, які жбурляли динамітні шашки з навколишніх пагорбів і блокували дороги. Щоб вгамувати невдоволених, поліція застосувала сльзогінний газ.

***
Масовими заворушеннями й сутичками з поліцією закінчилась акція протесту у столиці Греції. Тисячі людей вийшли на вулиці Афін, щоб висловити своє невдоволення економічними реформами. Днями парламент країни ухвалив законопроект, котрий скасовує пільги для вітчизняних виробників, щоб отримати черговий транш фінансової допомоги від МВФ. Деякі учасники демонстрації спробували прорватися до будівлі парламенту. Зрештою протестувальників розігнали сльозогінним газом і світло-шумовими гранатами. Про постраждалих і затриманих не повідомляють.