Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 березня 2014, 21:12 Катастрофи
Події в світі
Події в світі

Жертв масштабного зсуву ґрунту в американському штаті Вашингтоні вже 24. 176-х мешканців реґіону, де сталося лихо, вважають зниклими. Рятувальники третю добу поспіль шукають людей. Трагедію спричинили зливи. Через негоду селеві потоки вкрили зо три тисячі квадратних кілометрів території. Під завалами порід щонайменше три десятки житлових будинків. Надії визволити похованих живцем - зі слів спеціальних служб - дедалі менше. В рятувальній операції задіяні кінологи, бульдозери, екскаватори та авіація. В реґіоні запроваджено надзвичайний стан.

***
Американське місто Фенікс стало невидимим. Напередодні ним промчала потужна піщана буря. Вітер швидкістю 20 метрів за секунду миттю підіймав пил із землі. Видимість була нульова. Автомобілісти і власники двоколісних злякалися темряви, тимчасово пересиджували стихію вдома. Інформації про жертв і постраждалих немає.

***
Вечірка на могилах. У Перу заарештували півсотні туристів, переважно з Ізраїлю, за бешкет на території гробниць інків. Юрба молодиків оселилися в незаконно зведених будиночках на території пам'ятки архітектури, а згодом під дією наркотиків і алкоголю влаштувала в місті Куско гучні оргії. Більшість порушників закону депортували з Перу й заборонили в'їзд до країни. Долю 9-х імовірних організаторів веселощів вирішує суд.  

***
В Ізраїлі створили найбільший у світі підземний шпиталь. На території автостоянки. Аварійний медзаклад, кажуть, стане у пригоді на випадок ракетних обстрілів. Парковання за 72 години можна переобладнати в повноцінну лікарню на 2 тисячі пацієнтів, якої не досягне ні хімічна, ані біологічна зброя. Завдяки системі вентиляції. Ізраїльці кажуть, будувати повноцінний підземний шпиталь нераціонально. Альтернатива ж дає змогу заощадити простір. Востаннє масові атаки з повітря в Хайфі, де постав новий заклад, Гезболла здійснювала 2006-го. Відтоді - після місяця невпинних обстрілів - архітектори й почали розробляти проект.