Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 березня 2012, 02:48 Катастрофи
З копанки біля Єнакієвого на поверхню підняли тіла трьох загиблих шахтарів
З копанки біля Єнакієвого на поверхню підняли тіла трьох загиблих шахтарів

З копанки біля Єнакієвого на поверхню підняли тіла загиблих шахтарів. Рятувальна операція тривала майже тиждень. Нагадаємо, 29-го лютого тут стався вибух. Тієї миті в нелегальній копальні працювало шестеро людей.

Тіла трьох загиблих шахтарів знайшли пізньої ночі. Решту - відкопують. Упізнавали на місці трагедії. У Марини Міняйло тут працював чоловік. Жінка каже: до копальні поліз, аби прогодувати двох дітей.

Марина Міняйло, дружина загиблого:

- На официальной работе у него зарплата 1600 грн. У нас двое детей, и на эту зарплату прожить нереально. Квартплата только почти 1000 грн/мес. Как на такие деньги можно прокормить двух детей? И он пошел сюда подрабатывать на выходные.

З жінкою та іншими родичами загиблих тепер працюють психологи. Про саму ж копанку далі подбають правоохоронці та фахівці гірничої справи.

Валерій Штанченко, керівник Єнакієвського МВ міліції:

- Сегодня было заседание комиссии, где было принято решение обратится в институт, потому что выработка неординарная. 186 метров вглубь. Чтобы институт дал заключение, как её правильно засыпать, чтобы в дальнейшем не было проседания почвы. Тут рядом высоковольтные провода и газопровод. Чтобы не было никаких происшествий.

Загалом правоохоронці рапортують: протягом січня в районі Єнакієвого викрили дві нелегальні копальні. За весь минулий рік - чотирнадцять.