Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 березня 2012, 13:55 Катастрофи
Євпаторія через прориви магістрального водопроводу п'яту добу живе без води
Євпаторія через прориви магістрального водопроводу п'яту добу живе без води

П'яту добу без води живе 125-тисячна Євпаторія. В місті сталася аварія на магістральному водогоні. Стара система не витримала суворих морозів, і прорвало одразу в 17 місцях. На що сподіватися мешканцям ближчим часом?

Аварійні роботи в Євпаторії тривають цілодобово. Та попри це, ліквідували сьогодні лише 6 проривів водогону з 17-ти.

Мешканець м. Євпаторії:

- Говорят, что периодически дают по часам, но я что-то не вижу эту воду, даже на второй этаж она не приходит. Все, что есть, набираем, пытаемся экономить. Ну, что делать - авария есть авария.

Цін на бутильовану воду на ринках та в магазинах не підвищують. Проте, продавці кажуть: на складах вона закінчується. Міська влада організувала підвіз води в мікрорайони. За життєдайною вологою відразу шикуються довгі черги.

Мешканка м. Євпаторії:

- Очередь видите какая. Подошла, не знаю: хватит её - не хватит…

Аварійно-ремонтні роботи ускладнює те, що в місцях проривів утворилися цілі озера. Навіть спецтехніка МНС не завжди може під'їхати до аварійного осередку.

Андрій Даниленко, Євпаторійський міський голова:

- Сложность в том, что эти места практически все заболочены, и очень сложно подойти технике.

Аби знайти шляхи подолання складної ситуації, до Криму приїхав очільник МНС.

Віктор Балога, міністр з питань надзвичайних ситуацій України:

- Основне завдання сьогодні - програма-мінімум: швиденько восстановити подачу води, а друге - до літа розпочати будівництво нового водогону. Якщо фізично водогони справляються с завданнями, то морально - ви розумієте чітко, ми з цим не справимось, і в нас дальше будуть пориви. Це вже просто вбухування коштів в землю, в ніщо.

Аби закінчити ремонтні роботи, вирішили повністю припинити подавання води на три дні. Увесь цей час "аква віту" доправлятимуть у місто автоцистернами зі всього Криму. Школи, лікарні і дитячі садки працюватимуть у скороченому режимі.

Віктор Балога, міністр з питань надзвичайних ситуацій України:

- Вчора було проведено засідання уряду, і винесено проект рішення про виділення Вам коштів, тобто, там питання стоить 48,5 мільйона грн.

Повністю відновити водопостачання в Євпаторії обіцяють протягом 4-5 днів.