Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 лютого 2012, 16:00 Катастрофи
У Макіївці в результаті руйнування стіни 3-поверхового будинку кілька сімей залишились без житла
У Макіївці в результаті руйнування стіни 3-поверхового будинку кілька сімей залишились без житла

Лише дивом вдалося уникнути трагедії в Макіївці. Там через часткове руйнування стіни триповерхівки кілька сімей залишилися без даху над головою.

У цьому будинку на 24 квартири мешкає вісімдесят людей. Обвалилося вранці, коли мешканці триповерхівки збиралися на роботу.

Майя Дзюба, постраждала:

- Моя дочка собирались на работу - и тут треск. Рвануло у нас в спальне. И мы что могли - то и вынесли. И в 7:30 я ребенка волоком волокла по подъезду, а моя дочка осталась на кухне. Хорошо, что не в спальне и не в зале, а так бы её завалило.

Будинок звели ще всередині минулого століття, й належав він Міністерству палива та енергетики. Нині його мешканці об'єдналися в товариство співвласників. Що потрібен ремонт - чимало говорили, але їх не почули.

Постраждалий:

- Уже давно говорили, что нужно делать ремонт. Мы уже обращались во все инстанции… Мы не говорили: "Делайте нам ремонт!" Мы говорили: "Помогите! Мы сами сделаем". Уже нашли организацию, которая все сделала бы. Во всех инстанциях нас отшпуливали.

Жити в напівзруйнованому будинку небезпечно, тож його мешканці роз'їхалися по друзях. А кого не прихистили - влада міста розмістила в готелі. Та коли люди зможуть повернутися до власних жител - ніхто сказати не може.

Олександр Мальцев, мер м. Макіївки:

- Самая главная наша задача сейчас - это расселить людей, поскольку никто не знает, что будет с двумя устоявшими подъездами. Сейчас специалисты "Промстройниипроекта" проводят экспертную оценку аварийного здания. Мы приняли решение о расселении.

Таких аварійних будинків у Маківці чимало. Щоб їх усі відремонтувати, муніципалітету потрібно близько шестисот мільйонів гривень. Щорічно ж на це надають мізерну суму - від 3 до 10 мільйонів.